Binnenzwembad thuis

door admin
301 keer bekeken
Binnenzwembad thuis

Een droom van iedereen is natuurlijk om een lekker zwembad aan huis te hebben. En dan ook het liefst nog eens binnen. Want buiten zwemmen in de koude wintermaanden in Nederland is niet echt een succes. Wanneer je er voor kiest een binnenzwembad te laten bouwen zijn er wel een aantal zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Lees hier alles over het laten bouwen van een eigen binnenzwembad.

Een Privé zwembad

Na een drukke dag op je werk of je studie zou het geweldig zijn om lekker een duik te nemen in je eigen privé zwembad. En dan ook nog eens gewoon in je eigen huis. Doordat het steeds warmer wordt hier in Nederland kan je steeds langer en vaker genieten van je eigen zwembad. Maar een zwembad in huis is natuurlijk wel een echte droom daarbij. 

Wanneer je een groot huis hebt is het mogelijk om in je huis een zwembad aan te laten leggen. Het zou heerlijk zijn als je nadat je wakker geworden bent even een heerlijke frisse duik zou kunnen nemen in je eigen zwembad. Heerlijk wakker worden op die manier voordat er weer een drukke werkdag zal gaan beginnen. 

Het hebben van een zwembad kent zijn voordelen en die kunnen we natuurlijk allemaal bedenken. Maar er zitten ook zeker wel nadelen aan vast. En er komt best veel bij kijken wanneer je een zwembad aan wil gaan leggen. 

Een zwembad binnen of buiten het huis? 

Wanneer je in Nederland woont en je een zwembad aan wil laten leggen is het natuurlijk veel goedkoper om dit buiten te doen. Maar ook al is dat goedkoper, je kan er ook veel minder van genieten. Als je een zwembad binnen zou willen hebben kost dat misschien wel een beetje meer, maar je kan er wel het hele jaar door gebruik van maken. 

Een ander nadeel van een zwembad buiten in je tui is dat je het veel vaker schoon zal moeten maken. Alsnog is het hebben van een buiten zwembad veel goedkoper dan binnen. Zelfs wanneer je een opzetzwembad in je tuin zou zetten heb je voor veel minder geld die vier maanden plezier. 

Het ingraven van een zwembad is een kostbare zaak. Wanneer je dit laat doen moeten er ook allemaal installaties geplaatst worden die er voor zorgen dat je water schoon en fris blijft. 

Wat komt er kijken bij het aanleggen van een eigen zwembad? 

Bij het aanleggen van een zwembad moet je rekening houden met het energieverbruik en de kosten die er bij zullen komen als het om de energierekening gaat. Je zou dan de energiekosten maandelijks alvast wat omhoog kunnen zetten zodat je aan het einde van het jaar niet ineens voor onverwachte kosten komt te staan als de eindafrekening op de deurmat valt. 

Het schoonmaken van het zwembad neemt tijd in beslag en je moet wel weten waar je mee bezig bent. Het is dan ook aan te raden om voor het onderhoud van je zwembad iemand inhuurt die weet hoe het allemaal zou moeten zijn. Eens in de zoveel tijd moet het zwembad water ook ververst worden. Wanneer dit uitbesteed moet worden brengt dat ook weer kosten met zich mee. Alleen al de chemicaliën die je nodig hebt zijn erg kostbaar in de aanschaf.

Het is verstandig om bij de aanleg alle risico’s op het krijgen van een lekkage te vermijden. Hiermee zijn uiteraard ook kosten gemoeid. Welke kosten dat dan precies zullen zijn is ook afhankelijk van het materiaal en de plaats waar het zwembad geplaatst zal worden.

Voor zo een zwembad heb je ook bepaalde installaties nodig die ook onderhouden moeten worden. Je moet wel precies weten wat je doet, want als jij het niet goed doet kan het zomaar zijn dat je in vervuild water ligt te dobberen. Wat mij niet helemaal de bedoeling zou lijken.

Waar moet je nog meer rekening mee houden? 

Je zal eens in de zoveel tijd ook moeten kijken naar de draagconstructie van jet zwembad. Ook moet je in de gaten houden dat er geen roestvorming gaat ontstaan aan de stalen poten. De ruimte waar je het zwembad zou kunnen laten bouwen is de garage aan huis als je die hebt. 

Mocht je daar in de winter de loungeset hebben opgeslagen dan kan je die ook buiten laten staan en die dan afdekken met de daarvoor bestemde afdekhoes.

Vergelijkbare artikelen