Douglas loungeset

door admin
654 keer bekeken
Douglas lounge set

Als je dan toch wil gaan investeren in een lounge set dan zal je het vast beamen dat het dan beter is om een investering doet die voor langere tijd mee gaat. Op deze pagina lees je alles over het aanschaffen van een Douglas lounge set. Wat is een Douglas lounge set en wat onderscheidt het van andere loungesets? Lees verder als je hier meer over wil weten.

Wat is Douglas steigerhout?

Sinds een aantal jaren is het gebruik van steigerhout in opkomst voor het maken voor tuinmeubelen, waaronder ook loungesets. Het steiger hout dat gebruikt werd was Montecastelli. Dit was een samengesteld steiger hout dat maar 5 jaar mee zou gaan. Door de toenemende vraag naar steiger hout is men op zoek gegaan naar een sterker en beter soort steigerhout. Daar is een meer duurzaam en gladder steiger houtsoort voor gevonden. Het Douglas hout is ook nog mooier om te zien.

De lounge set die van Douglas steiger hout gemaakt is heeft een levensduur tussen de 10 en 15 jaar. Dat is aanzienlijk langer dan de levensduur van de Montecastelli. De planken worden gezaagd in een formaat van 20 centimeter breed, het formaat van een steiger houten plank.

Het beste hout voor je lounge set

Douglas hout is een super harde houtsoort die jarenlang mee kan gaan. Dat maakt het ook een super goede vervanger van het oude steiger hout. Met Douglas hout zal je lounge set echt de show gaan stelen in je tuin. Douglas hout vervormd niet door de regen en heeft minder last van hars. Hierdoor blijft het hout in slechtere weersomstandigheden langer stabiel en gaat je set aanzienlijk langer mee.

De super kwaliteit van een Douglas lounge set

Er zijn verschillende klassen in kwaliteit te verkrijgen als je op zoek gaat naar Douglas steiger hout. Het is natuurlijk het best wanneer je voor de best mogelijke kwaliteit gaat om zo het maximale uit de levensduur te halen. Je Douglas Lounge set kan je kant en klaar kopen, maar het is ook mogelijk deze helemaal op maat te laten maken naar de plaats die je het in de tuin of veranda wil geven.

Lekkere dikke kussens op je Douglas lounge set

Lekkere dikke kussens op je Douglas lounge set

Wanneer je je Douglas lounge set hebt staan zou het jammer zijn als je er dan hele dunnen kussentjes op zou leggen. Dit haalt dan een deel van de mooie en luxe uitstraling naar beneden. Hoe dikker de kussen hoe meer de Douglas lounge set tot zijn recht komt.

Onderhoudsvrije lounge set

De Douglas lounge set heeft nauwelijks onderhoud nodig. Het beste voor je set is om deze op een zonnige plek te zetten. Wanneer dat zo is dan zorgt de zon en de wind voor droog hout. DE Douglas lounge set hoeft niet afgedekt worden met een hoes. Het hout is van een dergelijke kwaliteit dat het zonder hoes ook een lange levensduur heeft.

Hoe onderhoud je Douglas hout het best

De beste manier om er voor te zorgen dan je de originele kleur van het Douglas hout kan behouden, is door met Douglas olie op terpentinebasis de lounge set te behandelen. De olie op terpentinebasis dringt door tot diep in het hout. Hierdoor krijgt het hout een matte, maar toch natuurlijke uitstraling. Het Douglas hout hoeft niet geïmpregneerd te worden.

Uitvoeringen van Douglas loungesets

De Douglas lounge set is te verkrijgen in veel combinaties. Combinaties die kant en klaar gemaakt zijn en als set gewoon te bestellen zijn, maar ook combinaties die je zelf kan samenstellen uit losse bestaande meubelen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een custom made lounge set in je tuin te hebben staan. Deze heeft wel een aanzienlijk langere levertijd om dat ieder meubelstuk apart gemaakt wordt daardoor aan al je persoonlijke wensen en dromen zal voldoen.  Maar het zal het wachten meer dan waard zijn.

Zelf een Douglas lounge set maken

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een mooie lounge set van Douglas hout te maken. Hiervoor hoef je alleen wat lijm, planken en spijkers aan te schaffen. Zo kan je zelf aan de klus gaan om een kwalitatief hoogwaardige lounge set te maken. Dat maakt het hebben van een Douglas lounge set nog persoonlijker. Zie je hem al staan tussen je Haagstruiken in je tuin op een prachtig terras? Of misschien wel als eettafel uitvoering in je buiten keuken?

Kan je een Douglas lounge set ook verven?

Het is mogelijk om Douglas hout te verven met houtverf. Houtverf is in heel veel kleuren te verkrijgen. Zo kan je de lounge set helemaal maken zoals jij dat mooi vindt in de kleur die je mooi vindt.

Vergelijkbare artikelen