Sleutel uit slot duwen

door admin
6484 keer bekeken
Sleutel uit slot duwen

Het is je vast wel eens overkomen dat je jezelf buitengesloten hebt of dat je de sleutel aan de binnenkant van de deur hebt laten zitten en je er achter komt dat je niet meer naar binnen kan. Wat zou je dan moeten doen? In deze blog gaan wij het hebben over wat je zou kunnen doen als je jezelf buitengesloten hebt of als je de deur achter je dicht hebt getrokken en je de sleutel aan de binnenkant van de deur hebt laten zitten. Hieronder vind je de oplossingen voor dit probleem.

Help! Je hebt jezelf buitengesloten

Het kan iedereen overkomen dat je jezelf een keer buiten sluit. Al de dingen die je nodig hebt liggen nog binnen en jij staat buiten, terwijl je sleutel nog doodleuk aan de binnenkant van de deur hangt. Wat moet je dan doen? Als je even logisch na kan denken tussen alle paniek door besef je je dat de deur niet op slot zal zitten.

In zo een geval is het heel simpel om de deur met een stukje plastic weer open te krijgen. Het stukje plastic of metaal moet dan zacht tussen de deur en het kozijn gewrikt worden. Als je even daarmee bezig bent geweest zou het een mogelijkheid kunnen zijn dat de deur van de dagschoot af gehaald kan worden en de deur weer open gaat.

Op deze manier is het het meest succesvol om de deur geopend te krijgen. Wanneer er een sleutel aan de binnenkant van de deur in het slot zit is het op deze manier niet mogelijk de deur open te maken. Als er een raam open zou staan zou je via je garage of schuur op het dak kunnen klimmen en dan via het raam je huis weer binnen kunnen gaan. 

Manieren de deur open te maken als je de sleutel aan de binnenkant hebt laten zitten

Mocht bovenstaande niet succesvol zijn, dan zijn er nog een aantal andere dingen die je zou kunnen proberen. Je zou dit probleem op nog meer verschillende manieren op kunnen lossen. 5 van deze manieren vind je hieronder:

Duw de sleutel uit het slot

Je zou de sleutel uit het slot kunnen duwen. Dit zou je voor elkaar kunnen krijgen door aan de buitenkant een sleutel of een paperclip in het slot te steken. Zorg er voor dat je een papier onder de deur hebt geschoven zodat de sleutel daar op kan vallen en je de sleutel onder de deur door kan trekken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de beschikbare ruimte in de kier onder de deur. 

Helaas is dit niet mogelijk om bij ieder slot toe te passen. Wanneer je in je stalen deur een cilinderslot hebt zitten is het onmogelijk om de sleutel met behulp van een andere sleutel uit het slot te duwen. Dit komt doordat de sleutels elkaar dan raken. 

Duw de sleutel uit het slot

Open de deur door de brievenbus

Je kan ook door de brievenbus je deur weer open proberen te maken. Als je bij de buren even een kledinghanger kan lenen dan zou je die om de hoek van je brievenbus kunnen steken en op die manier de hendel van je deur naar beneden proberen te halen. Maar dan moet je natuurlijk wel een hendel hebben en geen schuifknop. Een stuk stevig ijzerdraad zou ook kunnen helpen. Deze zou je wel om de schuif van een schuifslot heen kunnen hengelen. Als is het wel heel lastig om voor elkaar te krijgen door zo een brievenbus waarbij je niet precies kan zien wat je aan het doen bent. 

Het openen van de deur met behulp van een boormachine

In sommige gevallen zou je met behulp van een boormachine ook kunnen proberen de deur open te maken. Hierbij maak je dan een gaatje in het slot met de boormachine. Daar doorheen kan je een ijzerdraad steken waardoor je de deur makkelijk open zou moeten kunnen maken. Met behulp van een ijzerdraadje is het in sommige gevallen ook mogelijk de sleutel om te draaien. Alleen bij gecertificeerde sloten is dit niet mogelijk.

De deur open maken met een schroevendraaier

Als jouw deur de scharnieren aan de buitenkant heeft zitten is het dus mogelijk om met behulp van een schroevendraaier de deur open te maken zonder dat je daar een sleutel voor nodig hebt. Het enige nadeel is dat er veel schade achter kan blijven op je deur. 

Met behulp van de schroevendraaier kan je de scharnierpennen uit de deur duwen en de deur zo uit het slot tillen. De kans is dan wel aanwezig dat er alsnog een slotenmaker bij moet komen kijken door de schade die veroorzaakt is. 

Zonder voorwerpen of hulpmiddelen de deur open maken

Je zou ook voor een harde aanpak kunnen kiezen. Je zou grof geschut in kunnen zetten of je zou het ruitje in je voordeur eruit kunnen tikken. In beide gevallen loop je schade op. Dan zit je dus met de dubbele gebakken peren. Wat niet de bedoeling is toch? Een slotenmaker vinden is daarom de beste optie.

Vergelijkbare artikelen