Verschillende soorten gordijnen

door admin
2132 keer bekeken
Verschillende soorten gordijnen

Wanneer je van plan bent om gordijnen aan te schaffen wil je natuurlijk weten wat voor soort gordijnen er op de markt verkrijgbaar zijn. Er zijn dan ook diverse gordijnen verkrijgbaar. Hiervoor hebben we een paar op een rijtje gezet.

Klassieke gordijnen

Iedereen kent dit type gordijnen wel. De klassieke gordijnen zijn grote lappen stof. Deze grote lappen stof worden vervolgens aan een roede bevestigd. De stof is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Door de diverse keuzemogelijkheden zijn de klassieke gordijnen een populaire keuze in zowel de slaapkamer als de woonkamer.

Inbetween gordijnen

Inbetween staat voor tussenin. Deze gordijnen zitten wat betreft de dikte tussen de vitrage en normale gordijnen in. Deze zijn dik genoeg zodat inkijk word voorkomen maar dun genoeg wat resulteert in veel zonlicht dat binnenkomt. Dit is ideaal voor een lichte woonkamer.

Shutters

Shutters zijn makkelijk te verstellen. Hierdoor bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval in je woning en de richting van het licht. Voor in de zomer zijn de shutters ideaal om een perfecte bijdrage te leveren als zonwering. Wanneer je dus veel zon in je woning hebt zijn de shutter een ideale keuze om te gebruiken! Wij raden dan ook de Shutters van Veneta.com aan.

Overgordijnen

Dit zijn gordijnen die met name worden gebruikt om sfeer te creëren. Overgordijnen beschikken ook over bepaalde functies zoals een verduisterende en een isolerende functie. De stof van de overgordijnen kan erg verschillend zijn. Sommige beschikken over een linnen stof terwijl andere een katoenen stof gebruiken. Er zijn ook nog vele andere stoffen waar je uit kan kiezen. Deze stoffen beschikken over een aantal voordelen welke zeer praktisch zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn kleurechtheid, krimpbestendigtheid, geluidsabsorptie of branderigheid. Wat het mooie hieraan is is dat de stoffen wel hun natuurlijk belang houden.

Duo rolgordijnen

Dit zijn rolgordijnen die bestaan uit twee stukken stof die langs elkaar bewegen. De ene soort stof is verduisterend terwijl de andere soort stof transparant is. Hierdoor kun je de gedurende de dag gemakkelijk schakelen tussen veel inkijk met veel zonlicht of weinig inkijk met weinig zonlicht.

Plissé gordijnen

De plissé gordijnen zijn gordijnen die gemaakt zijn van een stuk stof die je horizontaal open en dichtvouwt. Bij het opentrekken vouwt deze stof zich als een soort harmonica dicht. Omdat de plissé gordijnen uit enkel een stof bestaan zijn deze niet zwaar en laten ze ook nog eens licht door. De bediening hiervan kan met een koord of doormiddel van een greep.

Vergelijkbare artikelen