Creëer ruimte met een buffetkast

door admin
465 keer bekeken
Creëer ruimte met een buffetkast

Buffetkasten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Sterker nog: de buffetkasten van nu zijn niet alleen praktisch in het gebruik, maar ook nog eens een ware verrijking van je woonkamer. Vergeet die immense zware eiken buffetkast van je oma, en ontdek de hippe kasten van nu die in werkelijk alle woonstijlen leverbaar zijn. Buffetkasten zijn de ideale meubels om je spullen in op te bergen. Zo creëer ook jij eenvoudig meer ruimte in je woonkamer of keuken.

Sorteer je spullen

Je kunt enorm veel spullen kwijt in je buffetkast waardoor je veel ruimte creëert in iedere kamer in huis. Het is echter wel zaak om de kast zo in te richten dat je jouw spullen makkelijk terug kunt vinden. Sorteer daarom eerst alles op soort: borden bij ander servies en het tafellinnen bij de theedoeken. Je kunt ook andere items in de kast opbergen zoals bordspellen en knutselspullen. Als je er maar voor zorgt dat alle dingen die bij elkaar horen ook bij elkaar liggen. Dan vergroot jij jouw gebruiksgemak.

Deel de buffetkast logisch in

Je kunt de buffetkast het best zo inrichten dat je het overzicht behoudt. Kies bijvoorbeeld voor standaarden om het servies op te zetten zodat je in één oogopslag alles ziet én ook nog eens ruimte in de kast bespaart. Knutselspullen en dergelijk bewaar je het liefst in doorzichtige opbergboxen. Je kunt dan alles zien terwijl het toch niet rommelig oogt. Kies je toch voor ondoorzichtige bakken of ruim je jouw administratie op in de buffetkast? Dan kan je met behulp van labels het overzicht bewaren. Deel de buffetkast ook logisch in en zet de dingen die je dagelijks gebruikt vooraan of anderszins makkelijk bereikbaar neer.

Buffetkast als roomdivider

Een buffetkast levert je meer ruimte op in huis, omdat je er veel spullen in kwijt kunt. Maar wist je dat je de kast ook zelf in kunt zetten om meer ruimte te creëren? Heb je bijvoorbeeld een kast met een open bovenzijde, dan kun je deze goed gebruiken als roomdivider. Richt dan de bovenkant van de kast zo in dat deze van alle kanten er leuk uitziet. Het is wel belangrijk dat de achterzijde van de kast mooi is afgewerkt zodat je niet het idee hebt dat je tegen de achterkant van een kast aankijkt. Kies daarom altijd voor goede kwaliteit. Je kunt de achterzijde bijvoorbeeld ook camoufleren met een plantentafeltje of andere accessoires om het accent te verleggen.

Vergelijkbare artikelen