Rolgordijnen kopen: waar moet je op letten?

door admin
490 keer bekeken
Rolgordijnen kopen: waar moet je op letten?

Rolgordijnen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Veel mensen herontdekken deze vorm van raamdecoratie voor hun woning. Een rolgordijn kent dan ook een aantal pluspunten ten opzichte van andere raamdecoratie. Ten eerst zorgen ze voor een grote mate van privacy, zeker wanneer je kiest voor verduisterende rolgordijnen. Dat brengt ons direct bij een tweede voordeel: met rolgordijnen kun je de ruimte heel goed verduisteren. Dat maakt rolgordijnen uitermate geschikt voor de slaapkamer. Waar moet je eigenlijk op letten als je nieuwe rolgordijnen gaat kopen?

Ga niet voor de standaard maat

Een veelgemaakte fout is dat je standaard rolgordijnen koopt die je zelf wel ‘even’ op maat gaat maken. Standaard rolgordijnen zijn vaak goedkoop, maar dat is niet voor niets. Het resultaat ziet er vaak ook goedkoop uit. Als je gaat voor kwaliteit, kun je beter voor een rolgordijn op maat kiezen. Een rolgordijn op maat past altijd perfect en de randen gaan niet rafelen zoals goedkope rolgordijnen vaak doen. Zeker wanneer ramen met een afwijkende maat hebt of erg grote ramen, dan kan je het rolgordijn beter door een vakman op maat laten maken. Er zijn zelfs XL rolgordijnen op maat te bestellen.

Let goed op de stof

Een tweede aandachtspunt is de stof waarvan het rolgordijn gemaakt is. Je kunt namelijk kiezen tussen een semi transparante of een verduisterende stof. Een rolgordijn met semitransparante stof zorgt er wel voor dat je privacy creëert. Deze rolgordijnen zijn bijvoorbeeld ideaal voor de keuken of je thuiskantoor. De slaapkamer wil je het liefst volledig kunnen verduisteren zodat je er goed kunt slapen. Voor deze ruimte is een verduisterend rolgordijn een must. Kies je voor een verduisterende rolgordijn met zijprofiel dan weet je zeker dat het licht ook niet langs het rolgordijn naar binnen schijnt.

Kies de kleur zorgvuldig

Het kan verleidelijk zijn om een kleur te kiezen die helemaal past bij de laatste woontrends. Als je echter langere tijd van je rolgordijnen wilt genieten, dan kun je beter kiezen voor een neutrale kleur. Ook die leuke rolgordijnen met prints voor de kinderkamer kun je beter niet kopen, ga ook in die ruimte voor een neutrale tint. Zo kan je de rolgordijnen gewoon laten hangen als de kinderen groter worden. Koop je rolgordijnen die wit, zwart of antraciet zijn dan kun je deze met vrijwel iedere woonstijl combineren. Op die manier zorg je ervoor dat jij je raamdecoratie niet direct hoeft te vervangen wanneer jij de kamer opnieuw gaat stylen. Dat spaart je een hoop geld uit!

Vergelijkbare artikelen