Wat zijn de voordelen van een refurbished laptop?

door admin
511 keer bekeken
Wat zijn de voordelen van een refurbished laptop?

Je hebt vast wel een gehoord van refurbished laptops. Steeds vaker verschijnen ze in de zoekresultaten en via advertenties. Als je naar de voordelen van een refurbished laptop gaat kijken, dan snap je waarom dit het geval is. Wij willen je daarom in dit blogbericht graag de voordelen van de refurbished laptop gaan vertellen. Vervolgens kun jij zonder zorgen een refurbished laptop kopen bij Alpha-shop.nl.

Wat is een refurbished laptop?

Een refurbished laptop is een tweedehands laptop die hersteld is. Dit wil zeggen dat de laptop wel tweedehands is, maar hij niet dezelfde mankementen kan hebben. De laptop wordt namelijk voorzien van nieuwe onderdelen waar dat nodig is en hij wordt compleet gecontroleerd. Hierdoor kan het zijn dat er een krasje op de laptop zit, maar alle onderdelen zijn in perfecte staat. Hierdoor gaat de laptop net zolang mee als een compleet nieuwe. 

Duurzaamheid is steeds belangrijker

Een van de grootste voordelen van een refurbished laptop is dat het een duurzame oplossing is. Het zorgt er namelijk voor dat er geen nieuwe laptop gemaakt hoeft te worden, maar een laptop die al bestaat wordt aangepast. Dit zorgt voor erg veel onderdelen die hergebruikt kunnen worden. Het is zeker niet nodig om direct een nieuwe laptop aan te schaffen, als je ook kunt kiezen voor een refurbished versie. Heb jij een laptop die iets minder goed werkt? Dan kun je deze gemakkelijk inruilen of verkopen, in plaats van weggooien. Vervolgens gaat de specialisten de laptop in ere herstellen en kan hij voor een groot gedeelte opnieuw gebruikt worden.

Prijs-kwaliteit verhouding

Een ander groot voordeel van een refurbished laptop is de prijs-kwaliteit verhouding. Refurbished spullen zijn altijd veel minder duur dan een compleet nieuwe versie. De kwaliteit is echter niet minder, omdat alle niet werkende onderdelen vervangen zijn. Dit zorgt er dan ook voor dat er geen mindere kwaliteit geleverd wordt, maar je betaald er wel aanzienlijk minder voor.

Garantie op een refurbished laptop

Tot slot wordt er op een refurbished laptop ook altijd garantie gegeven. Omdat de laptop compleet wordt gecontroleerd en bij een defect een onderdeel vervangen wordt, weet de verkoper zeker dat er geen mankementen in het product zitten. Hierdoor geven ze altijd een garantieperiode die (bijna) net zo lang is als wanneer je een compleet nieuwe draadloze computer koopt. Treedt er toch een defect op tijdens deze garantieperiode? Dan wordt de laptop gratis gemaakt of vervangen. Natuurlijk is het in de meeste gevallen zo dat de laptop veel langer meegaat dan de garantieperiode. Al met al is een refurbished laptop dus helemaal niet slechter dan een nieuwe laptop. Daarnaast betaal je er ook nog eens vele malen minder minder voor!

Vergelijkbare artikelen