Garage aan huis

door admin
666 keer bekeken
Garage aan huis

Wanneer je graag een garage aan huis zou willen bouwen moet je je goed voorbereiden. Hoe meer kennis, hoe minder er fout kan gaan tijdens het aanbouwen van de garage. OP deze pagina nemen we je mee in het hele proces van de voorbereidingen voor het bouwen van een garage aan huis.

Voorkom de meest gemaakte fouten

Het is niet eenvoudig om een garage te bouwen, al ziet het er misschien wel heel simpel uit allemaal. Om zo veel mogelijk te voorkomen dat er dingen mis gaan is het aan te raden om met een kundige aannemer te werken. Doordat de aannemer mee kijkt over je schouder zullen dingen veel sneller en beter geregeld worden in de voorbereiding. Dat voorkomt een hoop gedoe achteraf.

Vergunningen in orde

Er zijn veel regelgevingen voor het bouwen van een garage aan huis. Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen het aanbouwen, bijbouwen of uitbouwen van de garage. Wanneer je garage een directe verbinding heeft met je huis wordt er gesproken van uitbouw of aanbouw. Wanneer de garage geen directe verbinding heeft met het huis is het bijbouw. Het is verstandig om goed te kijken naar welke vergunning je nodig hebt om de garage te mogen bouwen.

Er zijn wel mogelijkheden bekend om zonder vergunning een garage te mogen bouwen, maar dit mg alleen aan de achterkant van het huis, maar alleen wanneer het gaat om een kleine aanbouw of uitbouw.

Niet besparen op het materiaal

Als je een garage gaat bouwen is het verstandig om na te denken over de meest duurzame oplossing, zodat je er het langst van kan genieten. Laat de vakman die dit voor jou gaat bouwen meedenken in de te gebruiken materialen. Een voorbeeld is de dakbedekking. Het is natuurlijk niet fijn als je dak binnen korte tijd al zou gaan lekken. Gebruik daarvoor dan ook de beste materialen.

Ga niet in zee met zomaar een aannemer

Laat je voorlichten door meerdere aannemers. Kijk goed naar een aannemer die betrouwbaar is en die met je mee wil denken om het beste er uit te halen Let bij het kiezen van een aannemer ook op de volgende dingen:

  • Neem een aannemer die bij bouwgarant aangesloten zit
  • Kies een aannemer die niet met derden werkt. Dat kan alleen maar zorgen voor vertragingen.
  • Vraag naar de referenties van de aannemer en controleer deze
  • Zorg er voor dat de offerte transparant is en dat er geen verborgen achter weg kunnen komen. Het maken van een vaste prijsafspraak zou dan het beste zijn. Zet deze afspraken ook goed en duidelijk op papier.

Spreek duidelijk af met de aannemer wie waar voor verantwoordelijk is. Dit voorkomt veel ruis op de lijn. Het beste zou nog zijn als je de aannemer ook verantwoordelijk maakt voor het aanleveren van de juiste materialen in de juiste hopeveelheden. Op die manier kan de aannemer ook strakker zijn planning in de gaten houden. En hij kan er voor zorgen dat de garage binnen de afgesproken termijn af zal zijn en aan al je wensen zal voldoen. Op het moment dat de garage opgeleverd zal worden is alles in orde en hoef je geen nacontroles meer te doen.

Het formaat van de garage

Het formaat van de garage

Het komt regelmatig voor dat wanneer de garage klaar is en hij dan in gebruik genomen wordt, dat dan blijkt dat de garage wat aan de krappe kant gebouwd is. Hoe hier rekening mee in de tekeningen die gemaakt worden. Controleer de afmetingen een aantal keren om te voorkomen dat je er pas achter komt op het moment dat de garage al klaar is voor gebruik. Zorg er voor dat de meest brede auto in de garage kan komen, mocht je ooit een grotere auto willen kopen, dan past hij ook gewoon in de garage. Ook het voorbereiden van je schouw bekleden met hout kan je dan in alle rust en ruimte doen.

Wat zijn de kosten van het aanleggen van een garage?

Het is niet makkelijk om vooraf aan te geven wat het bouwen van een garage ongeveer kost. De prijs is afhankelijk van de grootte van het hele project. Als je naar het gemiddelde kijkt van de kosten dan kom je al snel uit op een bedrag van €15.000 voor het bouwen van een garage.

Wat het bouwen van een garage in jouw persoonlijke geval zou gaan kosten is erg lastig aan te geven. Dat is helemaal afhankelijk van een aantal factoren die bij de bouw belangrijk zijn. Dan moet je denken aan

  • De grootte van de garage
  • De exacte materiaalkeuze
  • Wel isolatie materiaal wordt er gebruikt
  • Wat voor fundering komt er in te liggen
  • Hoe hoog is het afwerkingsniveau

Wanneer je deze dingen helder hebt voor jezelf is het veel makkelijker om de uiteindelijke prijs te kunnen bepalen.

Vergelijkbare artikelen