Kookeiland met uitschuifbare tafel

door admin
913 keer bekeken
Kookeiland met uitschuifbare tafel

Wanneer je kiest voor een kookeiland wil je natuurlijk ook dat een kookeiland zo functioneel mogelijk is. Zo kan je een kookeiland op vele manieren inrichten. Wanneer is je kookeiland het meest functioneel? En wat is het nut van een kookeiland met een uitschuifbare tafel? Na het lezen van deze blog zal je daar meer over te weten gekomen zijn. 

Het kookeiland en gezelligheid

Het hebben van een kookeiland brengt vaak heel veel gezelligheid in de keuken met zich mee. Waar voorheen de eettafel erg populair werd en er voor zorgde dat er veel in de huiskamer aan de eetkamer tafel gegeten werd. Zo is nu het kookeiland in een woonkeuken erg populair. Ook is er een trend geweest die er voor heeft gezorgd dat er helemaal niet gebruikt werd.

Het gezinsleven had daar onder te lijden. Mensen aten veel liever op de bank met het bord op schoot en keken dan ondertussen naar de televisie. Je kan je wel voorstellen dat dat de gezelligheid van het samen eten aan de tafel niet ten goede kwam.

Met de komst van het kookeiland is die gezelligheid weer volop terug gebracht binnen het gezin. Zo kan je niet alleen met het eten gezellig samen zijn, maar ook tijdens het koken is het heerlijk en gezellig om samen aan het kookeiland te zitten of staan.

Uit welke kookeilanden kan je kiezen?

  • Een schiereiland, dit is een kookeiland dat met de korte zijde tegen de muur aan is geplaatst.
  • Een spoeleiland is eigenlijk hetzelfde als een kookeiland, alleen os daar de kookplaat vervangen door een spoelbak. 
  • Een vrijstaand kookeiland, dit is een eiland dat vrij staat en waar je dan ook een rondje omheen kan lopen.

Een kookeiland is ook makkelijk uit te breiden met een uitschuifbare tafel. Een kookeiland met uitschuifbare tafel heeft heel veel nut.

Het nut van een kookeiland met uitschuifbare tafel

Niet iedereen zal de toegevoegde waarde zien van een kookeiland met uitschuifbare tafel. Want waarom zou je niet gewoon een eettafel in de kamer neer zetten en daar dan aan gaan eten? Natuurlijk is het logisch dat mensen zo denken. Maar met een kookeiland met een uitschuifbare tafel geeft veel meer mogelijkheden in de keuken. 

Als je alleen in de keuken bent kan je zelf lekker aan het eiland gaan zitten. Maar als je meer mensen op bezoek hebt is het heerlijk om lekker bij elkaar te kunnen zitten. Door de uitschuifbare tafel is dat in ene handomdraai mogelijk. Het neemt niet permanent veel ruimte in, want je kan hem immers weer inschuiven. Dus het is functioneel wanneer dit nodig is. 

Waar kan je de uitschuifbare tafel allemaal voor gebruiken?

Waar kan je de uitschuifbare tafel allemaal voor gebruiken?

De uitschuifbare tafel kan je voor verschillende dingen gebruiken. Wanneer je een feestje of een verjaardag hebt kan je het gebruiken als bar. Ook kan je het gebruiken als ontbijttafel. Hoe heerlijk is het om samen de dag rustig te beginnen, voordat iedereen weer mee gaat in de waan van de dag en de tijd. Daarnaast kan je het gebruiken als eettafel. Aan die tafel kan je dan op een hele ontspannen manier samen de dag doornemen. 

De uitschuifbare tafel kan ook dienen voor de gezelligheid, want hoe leuk is het om samen aan die tafel te zitten en te kletsen, of misschien wel samen een leuk gezelschapsspel spelen. Zo zie je maar dat het kookeiland met uitschuifbare tafel ook een hele grote toevoeging heeft aan het sociale gebeuren binnen het gezin.

Kan je op ieder kookeiland een uitschuifbare tafel monteren?

Wanneer je een kookeiland aan gaat schaffen is het alleen mogelijk een uitschuifbare tafel toe te voegen als de ruimte daarvoor aanwezig is. Maar daar kan je je heel goed en makkelijk over informeren. 

In heel veel gevallen is het ook mogelijk om op een bestaand kookeiland een uitschuifbare tafel te laten monteren. Dit vergt dan wel een aanpassing. Wanneer de maten zijn opgemeten en de juiste tafel is uitgekozen en besteld is het wachten tot alles op voorraad is. Wanneer dat zo is dan is binnen een dag het kookeiland met een uitschuifbare tafel een feit en kan het genieten gaan beginnen.

Tip van de dag

Wanneer je toch zo met je keuken en je kookeiland bezig bent is het wellicht verstandig meteen wat onderhoud te plegen aan de leidingen. Als tip willen we je mee geven, bij een project als deze kan je meteen de waterleiding ontkalken. Zo weet je meteen zeker dat ook die weer langer mee zullen gaan. En laten we eerlijk zijn. Het ontkalken van de waterleiding is niet iets waar je heel snel aan denkt. 

Vergelijkbare artikelen