Marmeren vloer in huis? Zo blijft het oppervlak eindeloos stralen

door admin
490 keer bekeken
Marmeren vloer in huis? Zo blijft het oppervlak eindeloos stralen

Nog altijd worden veel badkamers en keukens gesierd door prachtige marmeren oppervlakken, variërend van wastafels en bladen tot wandbekleding en natuurlijk vloeren. Om zo lang mogelijk te genieten van de pracht en praal van marmer, is het belangrijk deze oppervlakken goed te onderhouden. 

De aanleg van een marmeren oppervlak, mag op z’n zachtst gezegd nogal wat kosten. Hoewel de prijs per marmersoort sterk kan verschillen, blijft het een relatief prijzige natuursteen. Een grote investering, maar wél een waar je je leven lang plezier aan blijft houden. Daarvoor zal je wel het nodige onderhoud moeten plegen aan marmer.

Onderhoud marmeren vloer

Het goed onderhouden van een marmeren vloer is dus niet onbelangrijk. Maar hoe onderhoud je een marmeren vloer vragen veel huiseigenaren zich af? Een regelmatige behandeling zal er namelijk voor zorgen dat de vloer haar pracht en praal behoudt of zelfs meer zal stralen dan voorheen. Hoe ziet dat onderhoud er dan uit?

Het reinigen van een marmeren oppervlak

Een belangrijk onderdeel van het onderhouden van marmer, is het regelmatig schoonmaken van een marmeren oppervlak. Dit omdat vuil op termijn het oppervlak kan beschadigen waardoor marmer haar mooie glans uiteindelijk steeds meer zal verliezen. Het is daarom noodzakelijk, afhankelijk van de gebruiksintensiteit, om marmer regelmatig te ontdoen van dit vuil. Een goede schoonmaakroutine bestaat uit het nat schoonmaken van natuursteen en het droog schoonmaken van natuursteen. 

Het nat en droog schoonmaken van marmer

Met droog schoonmaken van natuursteen, in dit geval marmer, bedoelen we het verwijderen van stof en zand met een stofzuiger of binnenbezem. Met het nat schoonmaken van natuursteen, bedoelen we het dweilen of moppen van het marmer. Maak hierbij altijd gebruik van reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor het type marmer in uw woning. Doseer het middel zoals aangegeven op de verpakking en meng dit altijd met lauwwarm water.

Voorkom schade

Tot slot benadrukken we graag dat de beste manier om lang van je marmeren oppervlak te genieten het voorkomen van schade is. Marmer is geen geen porselein, en kan gerust tegen een stootje. Toch blijft het een natuurlijk materiaal dat wel degelijk kan beschadigen bij alledaags gebruik. Pas daarom op met andere harde voorwerpen in de buurt van marmer. Een hoekje is zo afgebroken wanneer je er tegenaan stoot met een hard voorwerp. Kijk ook uit met vocht! Veel mensen realiseren zich niet dat gemorst drinken vlekken kan veroorzeken in natuursteen. Gelijk weghalen met een doekje dus. 

Als je goed voor je marmer zorgt en regelmatig onderhoud pleegt, dan zul je gegarandeerd jaren genieten van deze tijdloze natuursteensoort.

Vergelijkbare artikelen