Zo maak je een natuurlijke én comfortabele tuin

door admin
383 keer bekeken
Zo maak je een natuurlijke én comfortabele tuin

Van een tuin wil je kunnen genieten en er in kunnen ontspannen, maar het kan natuurlijk zijn dat je de natuur ook erg belangrijk vindt. Gelukkig is je tuin de perfecte plek om natuur en comfort te combineren. In dit artikel vertellen we je precies hoe.

Natuurlijk comfort

Goed, comfort is gelukkig relatief gemakkelijk te regelen in een tuin. Zorg voor een leuk terrasje, of een overkapping en zet hier een leuke tuinset neer. Wanneer je op zoek gaat naar een goede loungeset, kun je ook rekening houden met de natuur. Zoek bijvoorbeeld een tuinset die is gemaakt van gerecyclede producten, of op een duurzame manier is geproduceerd. Je kunt op enorm veel plekken een loungeset kopen en je kunt ook enorm veel verschillende loungesets kopen. Er zijn dus meer dan genoeg opties voor je. Zorg voor wat fijne kussens en eventueel een dekentje en je comfort is geregeld!

Plant inheemse planten

Ga je voor een natuurlijke tuin, plant dan inheemse en biologische planten. Inheemse planten zijn goed om te planten, omdat deze het ecosysteem bij jou in de buurt ondersteunen. Insecten en andere dieren zullen dit dan ook erg fijn vinden. Het is dan ook het beste om biologische planten in je tuin te zetten. Deze planten zijn niet behandeld met bestrijdingsmiddelen. Dat is fijn, want insecten (die je juist wilt helpen met deze planten) kunnen erg slecht tegen die bestrijdingsmiddelen. Een aantal jaren geleden veroorzaakten die bestrijdingsmiddelen zelfs een ware crisis onder hongingbijhouders.

Zorg voor beschutting

Zowel insecten als vogels hebben beschutting nodig in een leefomgeving. Hier kunnen ze nestelen en schuilen voor het weer en voor gevaar. Een heg, dichte struik of bijvoorbeeld een paar bomen zorgen al grotendeels voor die beschutting. Heb je er de plek voor, zorg er dan ook voor dat je deze zaken in je tuin plaatst. Je kunt er ook voor kiezen om delen van je tuin niet zo goed op te ruimen. Door takjes en bladeren te laten liggen, creëer je natuurlijke schuilplekken voor bijensoorten en andere insecten. Verder kun je ook vogelhuisjes en insectenhotelletjes ophangen.

Ga voor groen

Dit is misschien nogal een inkoppertje, maar ook hier kan het goed fout gaan. Wil je een natuurlijke tuin, ga dan voor groen. Kies, zoals hierboven beschreven, inheemse planten en kies planten die op verschillende tijdstippen bloeien. Dat maakt dat je een heel lang seizoen vol bloeiende planten hebt en dat je lang kunt genieten van je planten. Daarbij is het perfect voor insecten. Heb je niet veel plek in je tuin? Ga dan voor een kleine border met wat struiken en plant de rest in potten. Voor wat extra oppervlak kun je ook denken aan een groen dak, bijvoorbeeld op je schuurtje.

Vergelijkbare artikelen