Nadelen jaren 30 woning

door admin
438 keer bekeken
Nadelen jaren 30 woning

Je kent het wel, de bekende vlinders in je buik. Je kan aan niets anders meer denken. Ook voor een huis kan je deze liefde voelen. Het gebeurt regelmatig dat iemand een liefde gaat voelen voor een bepaalde bouwstijl. Zo zijn de jaren 30 huisjes vaak heel erg in trek en worden vele mensen verliefd op deze huisjes. Maar het is niet alleen maar zo leuk als het lijkt. Er kleven ook een flink aantal nadelen aan vast welke we in deze blog allemaal onder de loep zullen nemen. Na het lezen van deze blog weet je precies waar je op moet letten bij een jaren 30 woning.

Het kopen van een jaren 30 woning

Het karakter van een jaren 30 woning is vaak waar mensen als een blok voor vallen als ze een jaren 30 woning tegen het lijf lopen op de huizenmarkt. Vooral de huizen met de authentieke details als glas in lood ramen, houten vloer, gekke hoeken in het huis en de kleine raampjes. Die liefde ontstaat gewoon spontaan als je zo een huisje ziet. 

Toch moet je er voor waken dat je zo een huis niet alleen maar met een roze bril aan het bekijken bent. Een jaren 30 woning kan ook vele nadelen en gevaren voor je verborgen houden.

Waarmee moet je rekening houden bij een jaren 30 woning? 

Het oude van een jaren 30 woning is prachtig. Vooral het authentieke maakt het zo bijzonder. Het is bekend dat een jaren 30 woning best veel onderhoud vergt. Veel van de onderhoudspunten kan je meteen al met het blote oog zien. Toch moet je op een aantal andere zaken wel heel goed letten.

Laat goed onderzoeken of er geen houtrot in de vloer zit. Als dit het geval is zal je dat moeten renoveren. Als dit het geval is en de vloer ligt helemaal open zou je meteen even naar de waterleiding kunnen kijken. Dan heb je twee vliegen in één klap gepakt. 

Verder moet je ook kijken hoe het gesteld is met het glas in lood. Het dak heeft ook wat extra aandacht nodig, want het is niet vanzelfsprekend dat het allemaal maar helemaal voor elkaar is als je een jaren 30 woning hebt gekocht. Vooral bij een jaren 30 woning is het belangrijk om een bouwkundig rapport te laten maken. 

Zo weet je precies hoe de staat van de woning exact is. Dit rapport kan je helpen bij je onderhandelingen voor de prijs bij de verkoop van het huis. 

Het houdt nog niet op met de nadelen

Het houdt nog niet op met de nadelen

Vee van de jaren 30 woning zijn niet energiezuinig. Sterker nog ze hebben een heel laag energielabel. Je zal er dan ook rekening mee moeten houden dat je in een jaren 30 woning gemiddeld veel meer aan energiekosten zou moeten gaan betalen. In een jaren 30 woning is het bekend dat de warmte minder lang blijft hangen. 

Wil je hier verandering in brengen zal je geld in het huis moeten steken om het huis beter te isoleren en te verduurzamen. Alles kan geïsoleerd worden in een huis, maar daar zit natuurlijk best een flink kostenplaatje aan. Het is dus echt de moeite waard voor de aankoop goed na te gaan hoeveel kosten daar dan mee gepaard zouden gaan.

Een compromis

Soms is het beter om een compromis te sluiten met jezelf en toch even je gedachten te verleggen naar iets anders wat wellicht minder gedoe met zich mee zal brengen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een jaren 50 huis. Je kan altijd overwegen een kijkje te gaan nemen. En als het je huis is dan ben je toch meteen wel verkocht. Ben jij bereid in dat soort zaken een compromis te sluiten? 

Als jij die bereidheid in jezelf zou kunnen vinden om ook concessies te doen waar dat van je gevraagd zal worden, ook over de woonwensen. Je hoeft niet alle wensen los te laten, maar je zou wel met een hele andere blik naar een ander soort woning kunnen kijken die eigenlijk dezelfde uitstraling heeft als de woning van je dromen. 

Het is wel belangrijk dat je je beseft dat je soms een beetje geduld moet hebben. Maar als je dat geduld op zou kunnen brengen, dan heb je ook wel iets prachtigs.

Vergelijkbare artikelen