In de hightech matrassenwereld is het soms lastig om te bedenken welke van de futuristisch klinkende stoffen het meest geschikt voor jou is. Termen als “high resilience” en NASA-matras vliegen je om de oren. Dat klinkt allemaal hartstikke handig om te hebben, maar de kans is groot dat je geen idee hebt wat al die soorten matrassen en bijbehorende vaktermen betekenen. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van koudschuim? Nee!? Dan is vandaag de hoogste tijd! In deze blog vergelijken het koudschuim matras met andere bekende matrassoorten, zodat jij straks weet in welke gevallen je moet gaan voor koudschuim.
Verschil met pocketvering
De veringen van een pocketveringmatras staan erom bekend dat ze individueel met je lichaam kunnen meebewegen. Hierdoor veert je matras enkel mee op de nodige plekken en blijft de rest van lichaam goed ondersteund. Koudschuim verschilt op twee vlakken van dit soort matras, namelijk de ondersteuning en de ventilatie.
Ondersteuning
Koudschuim kan zich aanpassen aan de vorm van je lichaam, wanneer het door je lichaamswarmte opwarmt. Bovendien heeft het matras over dezelfde hardheid. Pocketvering kan echter minder goed de vorm van je lichaam aannemen, maar het geeft het wel een optimale ondersteuning in verschillende zones (zoals je heupen, schouder en andere plekken met belangrijke gewrichten. Het hangt er hierbij wel vanaf hoeveel gewicht er op het matras drukt. Bij zwaardere lichaamsdelen, zoals de schouders zal er meer ondersteuning plaatsvinden dan bij de enkels. Het is daardoor heel erg persoonsafhankelijk of een matras met pocketvering voor jouw werkt.
Ventilatie
Wanneer je snel geneigd ben het koud te hebben, of vaak koud gaat slapen, zal koudschuim een uitkomst voor je zijn. Een koudschuim matras is relatief gesloten, waardoor het warm aanvoelt. Let hierbij wel op dat de ventilatie iets minder is. We raden je daarom aan je dekbed ’s ochtends aan het voeteneind te leggeen, zodat je matras even kan luchten. De structuur van een pocketvering is meer open, waardoor dit type matras wat beter ventileert.
Verschil met traagschuim
Alhoewel de namen aan een soortgelijk product doen denken voelt koudschuim wat harder aan dan traagschuim. Traagschuim is nog meer vatbaar voor lichaamswarmte en lichaamsgewicht, waardoor het matras als iets zachter wordt ervaren. Koudschuim is dus wat steviger, waardoor het matras ook veerkrachtiger is en deze veerkracht langer behoudt. Dat betekent dat je op de langere termijn op wat betere ondersteuning kunt rekenen. Zoals je kunt lezen is koudschuim een veelzijdige topper die wat ons betreft niet mag ontbreken in je slaapkamer. We raden je aan om bij RHF Koudschuim matrassen een kijkje te nemen, zodat je een koudschuim matras kunt vinden die past bij jou wensen en behoeften.