De voordelen van kruipruimte ventilatie

door admin
628 keer bekeken
De voordelen van kruipruimte ventilatie

Voor je woning is een goede ventilatie belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat een gezond binnenklimaat mogelijk is. Maar ben je je er ook van bewust dat het voor de kruipruimte onder de woning belangrijk is dat er voldoende ventilatie is? De kruipruimte heeft namelijk een directe invloed op de staat van je woning. Als er bijvoorbeeld vochtproblemen in de kruipruimte optreden, kan dit voor nare geuren in de woning zorgen. Kruipruimte ventilatie zorgt ervoor dat de vochtproblemen opgelost worden en er geen nare geuren in het huis kunnen trekken. Wij vertellen je graag alle voordelen van kruipruimte ventilatie.

Vochtproblemen voorkomen

Een van de eerste dingen die kruipruimte ventilatie voorkomt is vochtproblemen. De vochtproblemen kunnen namelijk ontstaan als een ruimte afgesloten is en het warm wordt. Er komt dan een broeikaseffect, waardoor er veel water uit de grond zal opstijgen. Hierdoor ontstaan er vochtproblemen aan de onderkant van de woning, die uiteindelijk erg groot kunnen worden. Kruipruimte ventilatie zorgt ervoor dat de kruipruimte voldoende mogelijkheden heeft om de warme lucht weg te nemen. De warme lucht gaat via de ventilatie naar buiten, waardoor er geen broeikaseffect ontstaat. Het water uit de grond zal niet snel opstijgen, waardoor vochtproblemen aan de woning voorkomen worden.

De voordelen van kruipruimte ventilatie

Schimmel in de kruipruimte voorkomen

Schimmels krijgen in een goed geventileerde ruimte nauwelijks kans. Dit komt omdat schimmels het beste groeien als het windstil is. Ook moet de ruimte een luchtvochtigheid van minimaal 70% hebben voor de schimmels. Een kruipruimte die niet geventileerd is, is voor schimmels dus een perfecte plek om te groeien. De gevolgen van de schimmels kunnen ernstig zijn voor het huis. De schimmels kunnen namelijk in de houten constructie van de woning trekken. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan zoals houtrot. Dit maakt het hout zwak en het kan gaan rotten. Daarnaast kunnen schimmels ook nog ongezond zijn voor de mens. Zorg er dus voor dat de kruipruimte genoeg ventilatie heeft zodat schimmels geen kans krijgen om te groeien en de woning schade aan te brengen.

Voorkom een ophoping van gas onder de woning

Als je een kruipruimte onder je huis hebt, is dit er niet zomaar. In de kruipruimte liggen namelijk veel verschillende leidingen die het huis in en uit gaan. Een van deze leidingen is bij veel huizen voor gas. Een gasleiding op zich is niet gevaarlijk, maar als er een lek ontstaat kan dit grote gevolgen hebben.  Zeker als het in de kruipruimte plaatsvindt en deze niet goed geventileerd is, kan het gas zich gaan ophopen. Het gas verzameld zich dan allemaal in de kruipruimte en kan er niet uit. Dit kan een grote explosie als gevolg hebben!

Vergelijkbare artikelen