Waar moet je op letten als je gaat verhuizen?

door admin
482 keer bekeken
Waar moet je op letten als je gaat verhuizen?

Heb je eindelijk jouw droomhuis kunnen bemachtigen? En zijn de hypotheek en alle andere financiële zaken rond? Dan is het tijd om te gaan verhuizen! Verhuizen kost vaak meer tijd dan dat je in eerste instantie zou denken. Er komt dan ook erg veel bij kijken. De kunst is om jezelf goed voor te bereiden, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Begin dan ook met het maken van een overzicht. Je hebt zo duidelijk voor ogen wat er allemaal moet gebeuren en waar je rekening mee moet houden. Hierdoor wordt verhuizen ineens een stuk eenvoudiger en leuker!

Organiseer de verhuisdag

Allereerst is het belangrijk dat je op tijd begint met de eerste voorbereidingen. Bedenk dan ook ruim van tevoren hoe je wilt huizen, wat je moet regelen en wanneer je helemaal verhuisd moet zijn. Ga bijvoorbeeld na hoelang je doet over het inpakken van jouw spullen en vraag wanneer nodig een dagje vrij van werk. Daarnaast kan het slim zijn om een verhuisbedrijf te regelen, dat komt helpen. Ook zou je vrienden en familie tijdig op de hoogte kunnen stellen en hen kunnen vragen om mee te helpen. Het is ook slim om de nieuwe woning helemaal schoon te maken voordat je gaat verhuizen. Nu kun je jouw nieuwe woning meteen inrichten en alle spullen meteen uitpakken. 

Waar moet je op letten als je gaat verhuizen?

Andere zaken om rekening mee te houden

Nadat de verhuizing erop zit ben je nog niet klaar, er zijn nog veel meer andere dingen waar je rekening mee moet houden. Heb je bijvoorbeeld al jouw adreswijziging doorgeven? Heb je al een nieuwe telefoon en internet aansluiting geregeld? En hoe zit het precies met gas, water en licht? 

Voor de verhuizing plaatsvindt kun je hier alvast wat informatie over opdoen, maar pas als je er echt woont wordt alles verwerkt en eventueel geïnstalleerd. Begin je op tijd? Dan zal dit allemaal veel sneller gebeuren en kun je meteen fijn wonen in jouw nieuwe huis. 

Waar moet je op letten als je gaat verhuizen?

Aarden op een nieuwe plek

Hierna volgt nog een stap; het aarden op jouw nieuwe plekje. Dit doe je pas als je een beetje bekend bent in de buurt en nieuwe mensen hebt leren kennen. Aan de hand hiervan kun je bijvoorbeeld bepalen bij welke nieuwe dokter of tandarts je jezelf in zal gaan schrijven. Daarnaast wordt het nieuwe huis ook pas echt jouw thuis als je alle spullen hebt uitgepakt en je misschien wel een housewarming hebt gegeven? 

Waar moet je op letten als je gaat verhuizen?

Vergelijkbare artikelen