Scheiding toilet en badkamer: hoe doe je dat?

door admin
868 keer bekeken
Scheiding toilet en badkamer: hoe doe je dat?

Niet iedereen wilt een toilet hebben in de badkamer. Helaas hebben veel mensen geen keuze, door een gebrek aan beschikbaar ruimte. De meeste badkamers hebben een toilet ingebouwd. Maar hoe maak je het beste van deze situatie?

WC en badkamer gescheiden door een betegelde scheidingswand

Kun je niet wennen aan het idee om het toilet in de badkamer te hebben? Het is waar dat dit vanuit esthetisch oogpunt niet de beste oplossing is: zelfs als je hangende toiletten kunt kiezen voor een vleugje elegantie of deze kunt afstemmen op de wastafel en andere sanitaire voorzieningen, blijft de kom een ​​zeer decoratief element.

In een ruimte die zen en gezellig moet zijn, gewijd aan welzijn en ontspanning, dreigt het de charme en het comfort aan te tasten. Daarnaast is er het probleem van intimiteit, omdat het niet gemakkelijk is om jezelf te ontlasten in het bijzijn van een ander.

Uit hygiënisch oogpunt is het ook niet geweldig: door het toilet te gebruiken, sturen we viezigheid en bacteriën de kamer in. Om onze tandenborstels of haarborstels en andere accessoires te beschermen, is het daarom noodzakelijk om de toiletten zoveel mogelijk te isoleren van de wastafel. En het is ook niet slim om het te dicht bij het bad of de inloopdouche te plaatsen.

Als je jouw badkamer zelf mag inrichten dan kan je ervoor kiezen om een betegelde scheidingswand hiertussen te plaatsen. Zo baken je jouw toilet af van andere badkamerelementen. 

Laat het licht door

Licht speelt een belangrijke rol in de badkamer en als je kamer al geen licht heeft, wil je deze niet per se nog meer verduisteren met extra scheidingswanden. Het installeren van een lage muur is in dit geval een van de eenvoudigste oplossingen. Je kan de ruimte structureren en de toiletruimte scheiden zonder de doorgang van licht te blokkeren.  

Als je het toilet echt van de badkamer wilt scheiden met behoud van natuurlijk licht, dan is een ondoorzichtige of semi-transparante glazen scheidingswand een uitstekende oplossing. 

Wc-scheiding door een lage muur in een badkamer

Ruimtebesparende oplossingen

Heb je een kleine badkamer waar elke vierkante centimeter telt?  Je kan de ruimte bijvoorbeeld optimaliseren door in te zetten op een toppaneel of een kolomkast op maat. Ze dienen als scheidingswand en vergroten de opslagruimte voor jouw cosmetica, handdoeken, enz. Een scheidingswand met nissen is een ander alternatief: de nissen laten licht door en kunnen tegelijkertijd cosmetische producten of groene planten herbergen.

Hoe dan ook, geef in zeer kleine ruimtes de voorkeur aan lichte kleuren en een strakke, minimalistische inrichting. Dit zal de badkamer visueel uitbreiden en een gevoel van reinheid creëren. 

Maximale privacy behouden

Alle bovenstaande oplossingen lijken niet effectief genoeg om jouw privacy te behouden en onaangename geuren te verwijderen? Zo is het mogelijk om een ​​scheidingswand in hoogte te bouwen of zelfs een echte kamer in de kamer te creëren door een schuifdeur, accordeon of gemetselde scheidingswand toe te voegen.

Een andere optie voor het creëren van een volledig geïsoleerd gebied is een verwijderbare scheidingswand. Gemonteerd op een railsysteem, kan het gebied volledig worden gesloten wanneer iemand het toilet gebruikt en kan het worden geopend om het te laten luchten.

Vergelijkbare artikelen