4 redenen waarom een traplift je leven beter maakt

door admin
70 keer bekeken
4 redenen waarom een traplift je leven beter maakt

Laat je gezondheid je in de steek? Of is de gezondheid van je partner achteruitgegaan? Over je gezondheid heb je niks te zeggen. Dit is een onderwerp waarbij pech en geluk de boventoon voeren.

Je bent dus afhankelijk van je lichaam en je gezondheid. Dit houdt ook in dat je soms voor onaangename verrassingen komt te staan. Ben je bijvoorbeeld door een medische oorzaak niet meer in staat om de trap op te lopen? Dan heb je een traplift in huis nodig. Met een traplift geniet je gelukkig op meerdere manieren van gemak.

Je hoeft de traplift mogelijk niet zelf te betalen

Wist je dat je een vergoeding traplift aan kunt vragen? Dit doe je via de zogeheten Wet maatschappelijke ondersteuning. Dit is een wet die voorschrijft dat de gemeente er alles aan doet om jou zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Ook schrijft deze wet voor dat je deel moet kunnen nemen aan de samenleving.

Als je een zogeheten Wmo indicatie hebt, kun je aanspraak maken op de Wmo. Dit houdt in dat je alleen maar de eigen bijdrage voor de traplift hoeft te betalen. De aanschafprijs komt voor rekening van de gemeente. Uiteraard moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Check dit goed of doe hiervoor navraag bij je gemeente.

Je kunt eenvoudig naar boven

Vind je het nog heerlijk wonen in je huidige woning? Dan zit je ongetwijfeld niet te wachten op een verhuizing naar een gelijkvloerse woning. Gelukkig is het met een traplift bijzonder eenvoudig om naar boven te gaan in je woning. Hierbij geniet je op meerdere manieren van gemak:

–  Je hoeft alleen maar plaats te nemen op de zitting van de lift. De traplift doet de rest van het werk voor je. Dit kost je dus geen enkele kracht of moeite.

–  Je hebt geen hulp van anderen nodig. Vind je het bezwaarlijk om continu de hulp van anderen in te moeten roepen? Dan is een nieuwe traplift ook ideaal voor je. Je hebt dankzij deze lift geen hulp meer van anderen nodig.

Een moderne traplift is erg veilig

Door de jaren heen is de traplift steeds beter geworden. Als je nu voor een moderne traplift kiest, kies je voor een 100% veilige traplift. De lift doet veilig zijn werk en je neemt veilig plaats op de zitting van de traplift. Ook naar de veiligheid heb je dus geen omkijken.

Je hoeft niet te verhuizen

Het grootste voordeel van een traplift is ongetwijfeld het blijven wonen in je woning. Dankzij de traplift hoef je niet te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Je hoeft hierdoor geen drukke verhuizing aan te gaan. Of je hoeft hierdoor niet plots naar een andere wijk te verhuizen.Dankzij een traplift kun je ‘gewoon’ thuis blijven wonen. Ondanks de mindere gezondheid kun je hierdoor blijven genieten van het leven. Daarbij geniet je uiteraard ook optimaal van je huidige woning. Met alle dank aan de traplift en mogelijk ook nog de Wmo.

Vergelijkbare artikelen