Cementgebonden gietvloeren: een artistiek statement in je interieur

door admin
87 keer bekeken
Cementgebonden gietvloeren: een artistiek statement in je interieur

Als je op zoek bent naar een vloer die niet alleen uniek en levendig is, maar ook bestand is tegen dagelijkse belasting, is een cementgebonden gietvloer de perfecte keuze. Deze vloeren zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook meteen een krachtig statement maken in je interieur. In deze blog duiken we dieper in de fascinerende wereld van cementgebonden gietvloeren, met speciale aandacht voor de diverse kleuren en structuren die beschikbaar zijn.

Wat onderscheidt een cementgebonden gietvloer?

Een cementgebonden gietvloer staat bekend om zijn unieke structuur en reliëf, waardoor de vloer niet alleen een natuurlijke uitstraling krijgt, maar ook robuust en levendig wordt. Onder verschillende namen, zoals microcement, woonbeton en beton cire, kan het soms lastig zijn om de juiste oriëntatie te vinden. Echter, de term “cementgebonden gietvloer” biedt duidelijkheid. Er bestaan verschillende kwaliteiten cementgebonden gietvloeren, maar de ‘epoxy-gebonden’ versie verdient speciale aandacht. De toevoeging van epoxy, een harde bouwhars, maakt de gietvloer niet alleen waterdicht, maar ook extreem hard en krasbestendig, waardoor het bestand is tegen dagelijkse uitdagingen.

Kleuren die de verbeelding prikkelen

In tegenstelling tot wat de term “cementgebonden gietvloer” doet vermoeden, zijn deze vloeren niet beperkt tot grijstinten. De uitgebreide kleurencollectie van Solo Gietvloeren omvat op dit moment maar liefst vijfentwintig kleuren, die variëren van subtiele grijstinten tot prachtige organische tinten en opvallende kleur explosies. Bij het overwegen van de vloerkleur is het essentieel om te bedenken hoe licht of donker je wilt gaan en welke ondertoon de vloer mag hebben. Van warme kleuren zoals Sirmione en Monza tot de trendy Mushroom, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Structuren die spreken

Het bepalen van de structuur van een cementgebonden gietvloer is niet direct mogelijk. Door het aanbrengen van pleisterwerk, blijven de bewegingen van de vakman zichtbaar, wat resulteert in een unieke en levendige uitstraling. De vloer bestaat uit twee lagen cementgebonden materiaal, gevolgd door polijsten, wat bijdraagt aan de onderscheidende look. Het is niet mogelijk om specifiek aan te geven of je de vloer drukker of rustiger wilt hebben; de showroomopstelling biedt een realistische indruk van het eindresultaat. Doordat de vloeren met de hand worden aangebracht, zijn het stuk voor stuk unieke kunstwerken, waarbij geen enkele vloer hetzelfde is. 
Kies voor een cementgebonden gietvloer en omarm de geweldige combinatie van functionaliteit, stijl, kleur en textuur in jouw interieur, waarbij je gegarandeerd een unieke gietvloer hebt die een ware eyecatcher is binnen je woning.

Vergelijkbare artikelen