Transformeer je keuken met deze 7 plant ideeën

door admin
833 keer bekeken

Wil je je keuken een groene make-over geven? Hier zijn 7 planten ideeën om je keuken te transformeren! Het toevoegen van planten is niet alleen decoratief, maar zuivert ook de lucht in huis. Van kruiden op het aanrecht tot klimplanten aan de muur, lees verder voor keuken inspiratie waarmee je de ruimte kunt opfleuren.

  1. Kruiden op het aanrecht: Plaats basilicum, peterselie, tijm en munt op het aanrecht zodat je altijd verse kruiden hebt tijdens het koken. Dit voegt niet alleen smaak toe aan je gerechten, maar dit zijn ook leuke eyecatchers in de ruimte.
  2. Varens boven de gootsteen: Hang een paar varens boven de gootsteen om je keuken simpel en betaalbaar op te fleuren. Deze planten groeien goed in de vochtige omgeving van de keuken en voegen een natuurlijke uitstraling toe.
  3. Vetplanten in de vensterbank: Maak gebruik van de zonnige keukenvensterbank door vetplanten te plaatsen. Deze planten hebben weinig onderhoud nodig en krijgen hier voldoende zonlicht binnen.
  4. Klimplanten aan de muur: Geef een lege muur in de keuken leven met klimplanten zoals philodendron of klimop. Deze planten zijn gemakkelijk te verzorgen en zorgen voor schone lucht in huis.
  5. Eetbare planten in potten: Kweek je eigen groenten en fruit in potten en plaats ze in de keuken. Denk aan tomaten, paprika’s of aardbeienplanten. Dit voegt niet alleen decoratie toe, maar geeft je ook verse en zelfgekweekte producten.
  6. Luchtzuiverende planten: Koken en bakken kan de luchtkwaliteit in de keuken beïnvloeden. Plaats luchtzuiverende planten zoals spinplanten en ficussen om schadelijke stoffen te bestrijden.
  7. Bloeiende planten voor kleur: Voeg kleur toe aan je keuken met bloeiende planten zoals orchideeën, cyclamen en geraniums. Deze bloemen vormen een mooi contrast met groene planten.

Keukens transformeren met planten is een eenvoudige en creatieve manier om de ruimte op te fleuren. Houd rekening met de hoeveelheid natuurlijk licht en het onderhoud dat de planten nodig hebben. Kies planten die geschikt zijn voor binnen en passen bij jou en je keuken.

Vergelijkbare artikelen