De cups van de koffiejongens: duurzaam tot op de deurmat 

door admin
295 keer bekeken
De cups van de koffiejongens: duurzaam tot op de deurmat 

Eigenlijk behoeven de koffiecups van De Koffiejongens geen uitleg. Met hun zorgvuldig samengestelde assortiment koffiecapsules trakteer je jezelf elk moment van de dag op je favoriete kopje koffie. Niet voor niets kiezen steeds meer bezitters van een Nespresso-machine voor de smaakvolle ristretto, espresso, lungo en decaf, die je zowel los als in abonnementsvorm kunt bestellen. Maar je maakt niet alleen een goede keuze vanwege de verfijnde smaken. Kies je voor de Nespresso-cups van De Koffiejongens, dan kies je namelijk ook voor duurzame koffie. En door duurzame keuzes te maken, smaakt je kopje koffie nóg veel lekkerder. Mee eens? Lees dan vooral even verder, want in dit blog vertellen we je alle ins en outs die de must-buy koffie capsules zo duurzaam maken.

Wat maakt de duurzame koffie van De Koffiejongens precies zo duurzaam?

100% biologisch afbreekbare koffiecups; 

Gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk;

FSC-gecertificeerd verpakkingsmateriaal; 

CO2-neutraal en B Corp gecertificeerd;

Waar mogelijk worden bestellingen met de fiets of lopend bezorgd. 

Koffiecups gemaakt van planten 

De smaakmakers achter De Koffiejongens zijn ontzettend trots op hun koffiecups die 100% biologisch afbreekbaar zijn. Daar zijn we het bij De Woonblog helemaal mee eens. Bij 100% biologisch afbreekbare koffiecups denken veel mensen aan herbruikbare cups, maar de biologisch afbreekbare koffiecups van De Koffiejongens zijn veel handiger. Deze cups kunnen na gebruik namelijk op je composthoop of bij het GFT-afval omdat ze worden gemaakt van planten. De koffiecups worden geproduceerd met natuurlijke materialen afkomstig van de 100% hernieuwbare grondstoffen PHA en cellulose. PHA is een nieuwe generatie biopolymeer gemaakt uit plantaardige oliën en cellulose komt uit de celwanden van planten. De Nespresso-cups van De Koffiejongens zijn dus vrij van microplastics en 100% natuurlijk. Daarom kunnen de koffiecups bij het GFT of zelfs op je composthoop, waar de koffiecups door micro-organismen tot vruchtbare compost worden omgezet. 

Milieuvriendelijke en efficiënte landbouwmethodes

Ook is de koffie van De Koffiejongens gecertificeerd. Dit betekent dat jij door deze cups te kopen, bijdraagt aan betere leefomstandigheden van de koffieboeren en hun families. Ook ben je er op deze manier van verzekerd dat jouw koffie is geteeld met respect voor de natuur. De koffieboeren worden namelijk getraind door Rainforest Alliance in het gebruik van efficiënte landbouwmethodes die beter zijn voor het milieu. Je kunt hierbij denken aan manieren om het gebruik van kunstmest te minimaliseren en het gebruik van bestrijdingsmiddelen (gif) onnodig te maken. Dit is beter voor het milieu en daarnaast haalt de boer meer koffie van hogere kwaliteit van zijn land, wat weer voor meer inkomsten kan zorgen. Deze inkomsten zorgen er op hun beurt weer voor dat de boer, zijn medewerkers en zijn gezin een beter leven kunnen leiden.   

Verantwoorden verpakkingen 

Na het lezen van al deze factoren van het duurzame gedachtegoed van De Koffiejongens, had je waarschijnlijk al het sterke vermoeden dat het verpakkingsmateriaal FSC-gecertificeerd is. Dit betekent in de praktijk dat de bomen die worden gebruikt om het karton te vervaardigen, duurzaam worden beheerd. Voor iedere boom die wordt gekapt, wordt ook weer een boom teruggeplant. Natuurlijk gebeurt het oogsten met respect voor de dieren die in het bos leven en de mensen die afhankelijk zijn van het bos. Maar dat is nog lang niet alles wat de lungo, decaf, ristretto en espresso cups zo duurzaam maakt. De Koffiejongens doen er namelijk alles aan om de koffiecups zo groen mogelijk bij jou thuis te krijgen. Alle cups worden ingepakt door mensen die voorheen een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Hoewel zij vroeger misschien moeilijker aan een baan kwamen, zijn ze voor De Koffiejongens onmisbaar. Ook qua bezorging worden er verantwoorde keuzes gemaakt, want maar liefst negentig procent van de bestellingen worden met de fiets of lopend bezorgd. Een stuk minder vervuilend en nog gezond ook.

Ben je overtuigd en loopt het water je in de mond? Surf dan snel naar de webshop van De Koffiejongens, waar je hun duurzame koffie snel en eenvoudig online kunt bestellen.

Vergelijkbare artikelen