Sijpelt er water uit je plafond? Grijp dan in!

door admin
381 keer bekeken
Sijpelt er water uit je plafond? Grijp dan in!

Een van de meest vervelende dingen die je kan gebeuren, is dat je in je woning te maken krijgt met lekkage. Niet alleen kan lekkage heel lelijke vlekken maken in je plafond, het betekent ook dat achter dat plafond al heel veel fout gegaan is. Het moge duidelijk zijn dat je dak lekt en dat er daardoor water je huis kan binnendringen. Dat kan grote schade aan je huis toebrengen en het is daarom van groot belang dat je op tijd ingrijpt. Op die manier kun je de schade beperken en bovendien kosten besparen. Wij leggen je uit wat je kunt doen wanneer je bruine vlekken in je plafond ziet ontstaan. 

Controleer je dak

Het is een open deur, maar daardoor niet minder waar: controleer je dak. Als je namelijk weet waar de lekkage vandaan komt, kun je het ook gericht aanpakken. Heel vaak zien we dat lekkage ontstaat op plekken waar water zich kan ophopen omdat het oppervlakte horizontaal is. Denk hierbij aan kajuiten, dakgoten en andere uitbouwsels aan je huis. Negen van de tien keer is de dakbedekking niet meer in goede staat. In dat geval heb je een dakdekker nodig. Deze kan langskomen om de schade te constateren en, wat veel belangrijker is, de schade ook herstellen. Waar moet je zijn voor een goede dakdekker? 

Schakel een specialist in

Als je je dak weer geheel waterdicht wilt maken, moet je een expert inschakelen. Deze kun je vinden door bijvoorbeeld naar de site Dakprobleemkwijt.nl te surfen. Op deze site kun je in contact komen met professionals in het hele land. Voer je postcode in en je ziet welke specialisten in jouw regio beschikbaar zijn om bij jou langs te komen. Het voordeel van deze site is dat je hier snel geholpen kunt worden en dat je ook eenvoudig prijzen kunt vergelijken. Zo kun je kosten op je dakreparatie besparen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je ook op de kwaliteit van het werk hoeft in te leveren. 

Onderhoud je woning goed

Een van de beste manier om lekkage te voorkomen, is door je huis het onderhoud te geven dat het nodig heeft. Dit hoeft niet veel werk te zijn als je ieder jaar iets doet. Zorg er daarom voor dat je woning goed in de verf blijft staan en dat je bij tijd en wijle je dakbedekking even controleert. Zitten er geen hoekje los? Zijn de lasnaden nog van goede kwaliteit? Zie je een mankement, grijp dan gelijk in zodat je niet bang hoeft te zijn dat het water tot diep in je huis zal indringen. Zorg er ook voor dat je regelmatig je dakgoten even reinigt. Vuil dat zich hier ophoopt, kan ook zorgen voor lekkage en dat is met een schoonmaakbeurt eenvoudig te voorkomen. 

Vergelijkbare artikelen