Welk hout kies jij voor je badkamermeubel?

door admin
280 keer bekeken
Welk hout kies jij voor je badkamermeubel?

Of je nu kiest voor donker hout, licht hout, met een kleurtje of juist zo ruw mogelijk: elke houtsoort brengt wat unieks en nieuws voor jouw badkamermeubel. Welke je kiest, bepaalt natuurlijk wat voor soort sfeer jij in de badkamer krijgt en hoe je je daar vervolgens voelt. Erg belangrijk dus om de juiste keuze te maken. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij jouw keuze en welke soorten hout er allemaal zijn? Lees dan snel verder. 

Uit welke soorten teakhout kan ik kiezen?

Uiteraard is bij Puurteak de beste keuze natuurlijk het teakhout. Dit hout is in sommige gevallen gerecycled. Vooral bij de badkamermeubelen is dat het geval. Dat houdt in dat de meubels zijn gemaakt van hout dat je kan vinden in oude fabrieken, scholen of huizen. Al het resthout wat daar wordt gevonden, wordt gebruikt om vervolgens opnieuw een meubel van te maken.

Dat wordt gedaan door bijvoorbeeld te schuren en te schaven. Het hout wordt vervolgens opgevuld waar dat nodig is, vooral wanneer er veel gaten in zitten doordat er spijkers of schroeven in hebben gezeten. Dit wordt vervolgens omgezet in een product waarvan je absoluut niet verwacht dat dit ooit een onderdeel is geweest van een ander meubel of gebouw. Het ziet er weer spik en span uit en staat bovendien prachtig in jouw huis. 

Vooral een teakhouten badkamermeubel is een echte eyecatcher voor elke badkamer. Dit staat prachtig binnen elk interieur omdat het enerzijds heel neutraal is, maar anderzijds echt meer warmte in de kamer brengt. Of je dus een industrieel interieur hebt, of juist een hele warme badkamer met donkere kleuren, een teakhouten meubel is altijd een goed idee.

Wanneer het teakhout niet gerecycled is, komt het uit de bossen van Azië. Daar zorgt het lokale Staatsbosbeheer dat het uit bossen komt die zorgen dat het hout en de bomen duurzaam wordt beheerd. Vooral de bossen in Indonesië vallen hieronder. Deze vallen onder het Plantage Teak Certificaat dat garandeert dat het op een duurzame manier is gewonnen. 

Waarom zou ik teakhout kiezen?

Buiten het feit dat teakhout voor veel mensen een mooie, stijlvolle en klassieke keuze is, is waarschijnlijke de allergrootste reden dat het een duurzaam alternatief is op heel veel andere soorten materiaal. Vaak is namelijk niet alleen ander hout niet duurzaam gewonnen, maar het kan ook zijn dat het bijvoorbeeld van kunststof of aluminium is gemaakt. Deze stoffen zijn zeker niet duurzamer en het is dan ook een goede reden om, wanneer je duurzaamheid belangrijk vindt, voor teakhout te gaan. 

Daarnaast is het belangrijk om het teakhout goed te onderhouden. Het zou namelijk zonde zijn als het door slecht onderhoud opeens vervangen moet worden. Er kunnen bijvoorbeeld haarscheurtjes in ontstaan. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, dat heeft namelijk alleen maar te maken met het vochtgehalte. Je kan de meubelen dan behandelen met teakolie. Dat zorgt ervoor dat het z’n kleur behoudt en netjes blijft. 

Vergelijkbare artikelen