Checklist: verhuizen naar andere gemeente

door admin
1449 keer bekeken
Checklist: verhuizen naar andere gemeente

Een verhuizing naar een andere gemeente brengt net iets meer taken met zich mee dan wanneer je binnen je woonplaats verhuist. Het is goed om deze taken overzichtelijk te hebben in een checklist, dan weet je zeker dat je geen essentiële stappen overslaat. In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken voor jouw to do list direct op een rijtje.

Informeer de nieuwe gemeente

Verhuis je naar een andere gemeente, dan ben je verplicht om dit binnen vijf dagen aan te geven. Je kunt dit echter ook al van tevoren doen, dus waarom zou je daarmee wachten tot na de verhuizing? Het is fijn als je die taak van je checklist af kunt strepen. Als je dan toch bezig bent, verdiep je dan direct in de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelasting. De gemeentelijke belastingen heb je waarschijnlijk al vooruit betaald voor het hele jaar, je hebt recht op een teruggave van de maanden na de verhuizing. Wissel je door de verhuizing ook van Waterschap? Grote kans dat je dan ook een aantal maanden dubbel betaalt als je geen actie onderneemt. Heb je hulp nodig bij je verhuizing naar een andere gemeente? Regel dan direct een verhuisploeg bij de Student Verhuis Service uit Amsterdam.

Een goed moment om over te stappen

Ben je niet meer tevreden over je internetprovider of wil je graag overstappen naar een goedkopere energieleverancier? Dan is een verhuizing naar een andere gemeente een goed moment om dit te regelen. Veel contracten kan je namelijk boetevrij opzeggen bij een verhuizing. Zeker wanneer de energieleverancier of provider zijn diensten niet aanbiedt in jouw nieuwe woonplaats, wordt het tijd om eens te gaan onderzoeken welke aanbieder het beste bij je past. Met een beetje geluk ga je met een nieuw contract ook nog eens geld besparen. Check wel eerst goed je huidige contract om te zien welke regels omtrent een opzegging er gehanteerd worden.

Check je verzekeringen

Wist je dat de premie van een verzekering soms wordt beïnvloed door jouw postcodegebied? In stedelijke gebieden betaal je bijvoorbeeld een relatief hoge premie voor jouw autoverzekering. Grote kans dat je met je huidige autoverzekering na de verhuizing duurder uit bent. Controleer daarom al voor je verhuizing of je goed zit of op zoek moet gaan naar een goedkopere optie. Wil je sowieso geld besparen? Bekijk dan voor een verhuisbedrijf Utrecht en omgeving eens online. Een verhuisploeg helpt je zonder zorgen jouw verhuizing door tegen een zeer scherp tarief.

Voor de leukste reizen raad ik je aan om eens bij Travelguide te kijken!

Vergelijkbare artikelen