Rolgordijnen schoonmaken

door admin
1309 keer bekeken
Rolgordijnen schoonmaken

Rolgordijnen zijn populaire raamdecoratie omdat ze makkelijk te monteren zijn en in een handomdraai zorgen voor privacy in de woning. Wist je echter dat rolgordijnen ook heel gemakkelijk te reinigen zijn? Kleine vlekjes kun je het beste direct verwijderen, simpelweg met een natte doek. Zijn de rolgordijnen in het geheel vuil of zijn de vlekken ingedroogd? Dan vraagt de schoonmaak om iets meer inspanning. Rolgordijnen schoonmaken wordt echter kinderspel met onze tips.

Stukje bij beetje schoonmaken

Voor het schoonmaken van een rolgordijn heb je niet veel nodig. Een emmer lauw water met eventueel wat groene zeep is voldoende. Sommige mensen vinden het handiger om een rolgordijn in bad schoon te maken, maar dan maak je het gordijn snel te nat. Een te nat rolgordijn wordt heel erg zwaar en dan is het een stuk moeilijker om hem weer droog te krijgen. Je kunt het beste steeds een klein stukje schoonmaken en dit goed drogen voordat je verder gaat. Het schoonmaken gaat het makkelijkst met een spons of een microvezeldoekje. Drogen doe je het liefst met een droge, schone theedoek. Heb je een elektrisch rolgordijn van Somfy? Let er dan goed op dat de elektrische onderdelen niet (te) nat worden om schade te voorkomen.

Welk schoonmaakmiddel is het beste?

In veel gevallen heb je niet eens een schoonmaakmiddel nodig, omdat de vlekken met warm water alleen al te verwijderen zijn. Wil je dat het rolgordijn ook lekker fris gaat ruiken, kies dan voor een mild schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld groene zeep. Gebruik in ieder geval geen chemische reinigingsmiddelen, want die kunnen de beschermlaag op het rolgordijn beschadigen. Zijn jouw witte rolgordijnen verkleurd? Voeg dan wat citroensap toe aan je sopje om ze weer stralend wit te krijgen.

Vergeet ook het koordje niet

Ook het koordje waarmee je het rolgordijn open en dicht doet moet af en toe gereinigd worden. Doe je dit niet regelmatig, dan kan het nodig zijn om deze een nachtje te laten weken in een mengsel van water en azijn. Maar hoe doe je dat met een koordje dat vastzit aan het rolgordijn? Een boterhamzakje is in dezen je beste vriend! Vul het plastic zakje met water en azijn en laat het koordje erin zakken. Zet hem eventueel vast aan het rolgordijn met een wasknijper zodat hij op zijn plaats blijft zitten. De volgende dag veeg je al het vuil er moeiteloos vanaf met een schone doek. Zo zie je maar: ga je rolgordijnen kopen, dan hoef jij je geen zorgen te maken over het onderhoud. You got this!

Vergelijkbare artikelen