Kant-en klaar beplantingsplan border

door admin
489 keer bekeken
Kant-en klaar beplantingsplan border

Je hebt je eerste tuin en je weet nog niet zo veel van alle planten en welke planten goed te combineren zijn. Dan is het fijn als je ergens een beetje hulp kan krijgen bij het kiezen van de juiste planten die je in je border zou kunnen plaatsen. Ook is het mogelijk om kant- en klare borderpakketten te bestellen via het internet. Meer over deze kant-en klare borderpakketten lees je op deze pagina.

Waarom zou je een kant- en klare borderpakket gebruiken?

Het kan een behoorlijke klus zijn om de juiste planten bij elkaar te zoeken voor je border. Helemaal als je er niet veel verstand van hebt. Als je lekker in je loungeset zit is het fijn als je kan genieten van een vrolijke en veelzijdige tuin met allemaal mooie kleuren die goed bij elkaar passen. 

Het is niet vreemd dat het een flinke klus is, want er zijn echt heel veel planten waar je allemaal uit zou kunnen kiezen. Voor het samenstellen van de juiste planten voor je border zijn de basisregels voor het tuinieren echt heel belangrijk.

Zaken die van belang zijn bij het samenstellen van je planten voor je border zijn bijvoorbeeld de opbouw van de borders. Hierbij moet je rekening houden met de bloeiperiodes van de planten. De combinaties van kleuren moeten ook goed bij elkaar passen.

Je moet weten welke planten je neer kan zetten op welke plaats in je tuin. Zonlicht is daar een belangrijke pijler bij. Ook de soort bodem waar je mee te maken hebt spelen een grote rol. Wanneer je een kant- en klaar pakket gebruikt zijn alle planten en bloemen al helemaal afgesteld op de situatie van jouw tuin. 

Een border samenstellen met de juiste mix aan planten

Wanneer je gebruik maakt van de kant- en klare borderpakketten is het niet meer nodig een mix samen te stellen. Dat is namelijk al voor jou gedaan. Je kan dan kiezen uit verschillende pakketten die geschikt zijn voor jouw type tuin. De pakketten zijn goed voor een vierkante meter. Voor de juiste hoeveelheid aan planten moet je dan wel uitrekenen hoeveel vierkante meter je nodig hebt om de hele border te kunnen vullen.

Heb je meerdere borders dan zou je haagstruiken kunnen combineren met andere soorten pakketten, als je er maar voor zorgt dat de kleuren goed bij elkaar blijven passen moet dat gewoon kunnen. 

Een border samenstellen met de juiste mix aan planten

Moet je verstand van planten hebben als je je border wil vullen met een kant- en klaar pakket? 

Wanneer je een kant en klaar pakket wil gaan planten in je tuin is het zeker niet nodig om kennis te hebben van tuinieren. Het pakket is al voor je samengesteld en er zal een duidelijke plant instructie bij zitten die er voor zorgen dat een kind de was zou kunnen doen. Zo kan je dus zonder al te veel kennis over tuinieren toch nog een mooie fleurige tuin maken. 

Is er voor ieder type tuin een kant- en klaar borderpakket te verkrijgen?

Voor verschillende types tuin zijn borderpakketten te kopen. Je zou dan kunnen denken aan pakketten die op klei- of zandgrond geplant kunnen worden. Ook als je een tuin hebt met veel schaduw is daar een pakket voor te vinden dat je dan kan kopen.

Ook als je een sterke voorkeur hebt voor bepaalde kleuren is er een borderpakket te vinden. In een pakket zit precies genoeg om 1 vierkante meter van de border te beplanten. Heb je meerdere vierkante meters die gevuld moeten worden zal je een veelvoud van de pakketten moeten bestellen.

Kan je ook een borderpakket op maat krijgen?

Het behoort wel degelijk tot de mogelijkheden om zelf een borderpakket samen te stellen. Je kan dan kiezen uit de verschillende planten die geschikt zullen zijn voor de situatie van jouw tuin. Hier bij moet je je wel goed voor laten lichten, want niet alles is even geschikt voor de situatie waar jouw tui zich in bevindt. 

Je zou je zelf samengestelde borderpakket natuurlijk ook kunnen combineren of afwisselen met de kant- en klare borderpakketten. Zo hou je de tuin fleurig en divers. Bij het kiezen van je borderpakket is het ook nog mogelijk te kiezen uit lage, halfhoge of hoge borderplanten. Welke hoogte jij aan wil houden hangt af van de ruimte en van je smaak. 

Vergelijkbare artikelen