Cinewall inspiratie

door admin
405 keer bekeken
Cinewall inspiratie

Als je overweegt een cinewall aan te schaffen of aan te laten leggen is het slim om wat inspiratie op te doen. Het is namelijk zo dat een cinewall in heel veel verschillende soorten of maten te verkrijgen of maken zijn. Zo een cinewall is helemaal aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. Meer over de aanschaf of bouw van een cinewall lees je hieronder.

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een Cinewall?

Wanneer je een cinewall aan wil gaan schaffen is het verstandig eerst even wat om je heen te gaan kijken en wat cinewall inspiratie op te gaan doen. Het is niet alleen van belang te letten op hoe groot de cinewall dan zou moeten zijn, maar ook let je dan meteen op de kleur en e afwerking er van. 

Hoe jouw cinewall eruit zou komen te zien kan je niet meteen van tevoren voor ogen hebben. Dit beeld wordt langzaam duidelijk naarmate je je er meer in hebt verdiept. Wanneer je je genoeg georiënteerd hebt op het gebied van cinewalls is het mogelijk om de cinewall van je dromen helemaal zelf samen te kunnen stellen. 

Bij het samenstellen van je eigen cinewall is het wel van belang dat je op de hoogte bent van de laatste en meest nieuwe woontrends. Als je hiervan op de hoogte bent weet je zeker dat je een hele trendy cinewall in je kamer hebt gemaakt. 

Wat wordt er bedoeld met de uitbouw bij een cinewall?

Met de uitbouw van een cinewall wordt het frame bedoelt. In dit frame moeten de haard en de televisie weggewerkt worden.  Mocht je je verdiept hebben en je bent er achter gekomen dat je een uitbouw toch veel liever hebt, dan is dat allemaal mogelijk. 

Aan de zijkant van het gedeelte waar de televisie komt te hangen is dan de mogelijkheid nog extra ruimte te maken. Hierin zou je dan nog wat spulletjes op kunnen bergen of je zou er leuke decoratieve dingen neer kunnen zetten.

Wat wordt er bedoeld met de uitbouw bij een cinewall?

Welke soort afwerkingen zijn er voor een cinewall?

Voor de afwerking van je cinewall zijn heel veel mogelijkheden te bedenken. Een van de keuzes die je moet maken is of je een beplakte cinewall wil hebben of een die geschilderd is. Voor het schilderen van je cinewall is het wel noodzakelijk om de MDF ondergrond te schilderen in een kleur die heel goed bij de rest van het huis en je interieur past.

Ook is het een mogelijkheid om de cinewall te voorzien van een stuclaag. Wanneer je dit zou doen is het resultaat wat luxer en strakker. Als je het helemaal super de luxe zou willen hebben kan je ook steen strips gebruiken voor de afwerking. Dit geeft een heel mooi klassiek gevoel. Dit kost fan misschien een beetje meer, maar het eindresultaat is er dan ook naar.

De kleur van de cinewall

Wanneer je gaat verhuizen kan je de cinewall meteen helemaal aanpassen in de maten van het huis en de kleuren terug laten komen die ook in de rest van het huis gebruikt zullen worden. Ook de stijl waarin je de cinewall naar voren wil laten komen is natuurlijk heel belangrijk en zal aan moeten sluiten bij de stijl van de rest van het huis. Zo zou je kunnen kiezen voor een klassieke cinewall of voor een meer luxe cinewall om maar een paar voorbeelden te noemen.

Wanneer kan je het best een cinewall laten plaatsen?

Eigenlijk zou je altijd een cinewall kunnen laten maken en plaatsen. Maar het meest slim en handig kan je dat doen als je gaat verhuizen. Bij een verhuizen kan je alles helemaal op elkaar afstemmen. En je kan gebruik maken van de laatste nieuwtjes en woontrends

Deze zijn niet lastig te vinden, want je hoeft maar op het internet te kijken en je bent weer helemaal op de hoogte van alles wat er speelt op het gebied van wonen en cinewalls. 

Een cinewall op maat

Je zou ook door een timmerman een cinewall kunnen laten maken die helemaal afgestemd is op jouw huis en jouw wensen. Hiermee kan je alle kanten op en deze kan je helemaal afwerken maar eigen wens en inzicht. Weet wel dat dit natuurlijk meer kostbaar zal zijn dan een kant en klare cinewall die je in elkaar kan zetten.

Vergelijkbare artikelen