Onze favoriete meubeltrends van 2021

door admin
463 keer bekeken
Onze favoriete meubeltrends van 2021

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe meubelen heb je een overvloed aan mogelijkheden. Afhankelijk van de kleur en stijl van je muren, kan je met je meubelen ook een bepaalde sfeer creëren in je woning. In dit artikel worden een aantal meubeltrends met jou gedeeld en waar je inspiratie uit kan halen.

Donkere meubels

Wie voor donkere meubelen kiest, kiest meestal voor industriele meubelen. Vaak zijn deze zwart of donkerbruin. Kenmerkend voor industriële meubelen zijn grote objecten en weinig decoratie. Hierdoor spendeer je minder geld aan afwerking dan bij andere stijlen. Daarnaast heeft een industrieel interieur vaak een ruwe uitstraling. Zo kan je bijvoorbeeld een muur behangen met een baksteenprint. Indien je van mening bent dat dit toch iets te sober is, kan je je interieur wat opvrolijken met enkele leuke kleuraccenten. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke stoelen of lampen. 

Warme kleuren en natuurlijke materialen 

Indien je niet echt fan bent van de ruwe industriële look, kan je ook kiezen voor warmere kleuren en natuurlijke materialen. Zeker in de wintermaanden, is een warm interieur thuis extra gezellig. Meubelen in landelijke stijl in combinatie met een warme kleur op de muur zorgen voor een gezellig interieur. Kleuren die kenmerkend zijn voor een landelijke stijl zijn onder meer grijs en beige. Je kan ze combineren met een bruine tint op je muur. Je hoeft niet noodzakelijke alle muren in dezelfde kleur te schilderen of behangen. Je kan ook met een accentmuur werken. 

Gebruik planten als decoratie

De laatste jaren zijn planten heel populair geworden. Dit komt onder meer omdat planten in elk interieur passen, of je nu een landelijke of een industriële stijl hebt. Ze zorgen voor kleur en daarnaast hebben ze ook verschillende voordelen. Zo heb je planten die de lucht zuiveren. Dit heeft als positief gevolg dat je ook minder snel het risico loopt op een verstopte neus. Voorbeelden zijn de palm, lepelplant en sanseveria’s. Een ander voordeel is dat planten een rustgevend effect hebben. Wanneer je een stressvolle dag op het werk hebt gehad, zorgen planten er mee voor dat je helemaal tot rust kan komen. Bovendien heb je ook planten die de akoestiek in je huis verbeteren omdat ze de achtergrondgeluiden dempen. 

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van interieur, zoals sfeervol toilet ideeen? Neem dan eens een kijkje op Woningcourant!

Vergelijkbare artikelen