Planten als ideale decoratie in huis

door admin
292 keer bekeken
Planten als ideale decoratie in huis

Steeds meer mensen ontdekken de plant als decoratie in de woning. Planten zijn niet alleen erg mooi om te zien, ze doen ook echt iets voor jou. Zo zorgen ze ervoor dat de lucht gezuiverd wordt, leveren ze extra zuurstof en hebben ze een stress verlagende werking. Redenen genoeg dus om meer planten in huis te halen. Maar hoe richt je dat allemaal een beetje leuk in zonder dat het erg rommelig oogt? We helpen je een eindje op weg met drie tips.

De herontdekking van het plantentafeltje

Planten komen heel goed tot hun recht in de kamer als je ze in een groepje bij elkaar zet. Je kunt dit bijvoorbeeld doen op een plantentafeltje zoals die vroeger vaker voorkwam in het interieur. Het leukste is om te kiezen tussen verschillende soorten planten. Let er niet alleen op dat ze qua soort verschillen, maar durf ook af te wisselen in hoogte en structuur. Combineer een pannenkoekenplant bijvoorbeeld met een sanseveria om zachte en harde eigenschappen samen te laten komen. Vergeet ook niet leuke bloempotjes aan te schaffen die passen bij jouw interieur.

Decoreer een wandrek met planten

Hangplanten zijn ideaal om in de hoogte te plaatsen. Je hoeft deze echter niet altijd weg te stoppen op een hoge kast waar ze toch vaak wegvallen in het interieur. Je kunt ze juist in de spotlights zetten door te kiezen voor een wandrek. Op die manier hebben de planten alle ruimte om te groeien. Voor een goed resultaat is het wel belangrijk om te kijken welke planten zich op die plek fijn voelen. Hangt het rek in de zon of in de schaduw? Niet iedere plant vindt het fijn om in de schaduw te staan.

Bloemenvazen voor meer sfeer en kleur

Wil je meer kleur in de ruimte? Dan kunnen bloemenvazen ideaal zijn. Je kunt met een bloemenvaas regelmatig wisselen van kleur. Op die manier gaat de decoratie nooit vervelen. Een trend van dit moment is hydroponie waarbij je een plantje in een doorzichtige vaas plaatst. Het plantje is dan met wortel en al zichtbaar. Dit is heel bijzonder om te zien en geeft een verrassend effect in de ruimte. Wil je liever planten in pot in plaats van kort houdbare bloemen? En ben je op zoek naar meer kleur? Dan is de orchidee een goede optie. Deze kamerplant heeft niet veel verzorging nodig en bloeit heel lang en mooi.

Vergelijkbare artikelen