5 Tips om jouw huis klaar te maken voor kerst!

door admin
416 keer bekeken
5 Tips om jouw huis klaar te maken voor kerst!

December, de maand waarin de kerstversiering eindelijk weer van zolder wordt gehaald. Wacht jij netjes met optuigen van de kerstboom voordat sinterklaas uit het land is? Dan kun je misschien nog wat tips gebruiken! Of ben jij een type die je niet wilt beperken tot de kerstboom? Lees dan verder voor diverse versiertips!

De kerstboom

De kerstboom is wel belangrijk als het kerst is, want wat is nou kerst zonder boom? Wanneer de zoektocht naar de perfecte kerstboom is geslaagd kan het versieren beginnen. De kerstballen en hangers zijn natuurlijk onmisbaar bij het versieren van de kerstboom. Hierdoor wordt jouw boom pas echt een pronkstuk in het interieur. Ook is het mooi als de kerstboom word versierd naar het interieur. Zo oogt de boom mooi met het interieur.

Sfeerverlichting

In de kerstperiode is het in de avond sneller donker. Hierdoor kan je de sfeerverlichting van zolder halen en beginnen met versieren. Leuke plekken om de sfeerverlichting toe te passen zijn de openhaard, raam en de kerstboom. Door de versiering hier op te hangen creëer je een gezellig en knus gevoel. Het makkelijkste om te doen bij het optuigen van de kerstboom is om te beginnen met de verlichting op te hangen. Hierdoor gaat het wat makkelijker.

Tafelversiering

De plek waar iedereen plaatsneemt tijdens de kerst, de tafel. Hier is versiering natuurlijk ook erg belangrijk. Om te beginnen is het leuk om mooi servies en glazen te verzorgen. Dit zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je in een restaurant zit. Je kan van alles op tafel zetten, maar het belangrijkste is om alles neer te zetten op een mooi tafelkleed. Verder kan je ook nog diverse eye catchers op tafel zetten zoals een kandelaar of wat waxinelichtjes. Tot slot kan het ook handig zijn om een tafelbeschermer op de tafel te leggen. Dit zorgt ervoor dat de tafel wel heel blijft. Deze kun je bestellen op Tafelzeilonline.com.

Kersttakken

Wanneer je geen zin hebt om jouw hele huis vol te hebben staan met allerlei tierelantijntjes ben je niet de enige. Een andere leuke manier om jouw huis te versieren is door kerstakken aan jouw interieur toe te voegen. Deze kersttakken kan je in kleine setjes in je huis neerleggen. Je kunt een paar takjes in de boekenkast leggen of een paar takjes in een mooie glazen pot steken met wat lampjes erbij. Hierdoor ontstaat er een kerstgevoel zonder al te veel spullen te gebruiken.

Vergelijkbare artikelen