Een fitnessruimte in huis maken

door admin
306 keer bekeken
Een fitnessruimte in huis maken

Wil je wel sporten, maar niet iedere keer die weg naar de sportschool afleggen? Dan is een fitnessruimte in huis ideaal. Je hoeft niet meer te wachten tot jouw toestel vrij komt, je hoeft geen kleedkamer meer te delen en je kunt na het sporten uitgebreid douchen in je eigen badkamer. Wat ons betreft zijn er alleen maar voordelen aan een fitness aan huis! Maar hoe pak je dat aan, het realiseren van een eigen homegym?

Kies een aparte ruimte in huis

Een kamer met verschillende functies is niet echt motiverend. Wedden dat je niet snel op die hometrainer gaat zitten als je er eerst een berg wasgoed vanaf moet halen? En waar moet je naartoe met je halterstang als er opeens mensen blijven logeren? Nee, voor het realiseren van een fitnessruimte in huis, is het kiezen van een aparte sportkamer ideaal. Deze kun je vervolgens helemaal pimpen zodat het een ruimte is waar je graag verblijft. Een fris nieuw kleurtje op de muur doet al wonderen. Op de vloer kun je het beste voor makkelijk afwasbaar materiaal kiezen, dat is wel zo hygiënisch.

Welke toestellen heb je nodig?

De ideale thuisfitness biedt alles wat je nodig hebt voor jouw krachttraining en favoriete duursport. Een olympische halterstang met halterschijven is basismateriaal voor iedereen die aan krachttraining doet. Daarnaast kun je andere toestellen kiezen op basis van de beschikbare ruimte. Het is niet nodig om een loopband, een hometrainer en een roeiapparaat te hebben, maar als je de ruimte hebt: waarom niet? Is de ruimte daar te klein voor, kies dat het toestel dat je het leukste vindt. Dan is de kans ook het grootst dat je met veel plezier gebruik maakt van jouw homegym.

Maak je fitnessruimte aantrekkelijk

Het gevaar van een fitness aan huis is dat je er minder gebruik van maakt dan je van tevoren denkt. Maak de ruimte daarom voor jou zo aantrekkelijk mogelijk. Heb jij afleiding nodig tijdens de training? Installeer dan een televisie op de kamer of koop een handige klem waarmee je een tablet aan jouw toestel bevestigt. Het is sowieso fijn om muziek te kunnen afspelen in de ruimte. Denk ook aan zaken zoals een airco en een watertap om jouw sportervaring zo fijn mogelijk te maken. Heb je nog een stukje budget over na het realiseren van de homegym? Weet dan dat een sauna na afloop erg lekker is en bovendien goed voor de spieren.

Vergelijkbare artikelen