3x inspiratie voor de perfecte kersttafel

door admin
435 keer bekeken
3x inspiratie voor de perfecte kersttafel

Met Kerst kun je al je creativiteit loslaten op het kerstdiner. Vergeet echter ook niet de eettafel in kerstsfeer te brengen, want het eten smaakt nog lekkerder aan een mooi gedekte tafel. Een goede kersttafel dekken is soms een kunst op zich. Hoe maak je een kersttafel waardoor jouw gasten zich direct welkom voelen? We geven je 3 tips waarmee jij direct aan de slag kunt gaan!

Denk niet alleen in rood, groen en goud

De meeste kersttafels worden gedekt in de klassieke kerstkleuren groen, rood en goud. Durf jij hier vanaf te stappen? Ook met andere kleuren kun je een schitterende kersttafel creëren. Kies bijvoorbeeld eens voor luxe kleuren, stoffen en structuren. Of geef jouw kersttafel een Scandinavische stijl door middel van een combinatie van wit en groen. Je kunt heel goed een eigen stijl doorvoeren door te kiezen voor placemats en een loper. Door naast een afwijkend kleurenpalet te kiezen voor mooie kerstornamenten, creëer je toch een kerstsfeer aan tafel.

Licht brengt sfeer aan tafel

Licht speelt een grote rol bij het creëren van sfeer in de woonkeuken. Laat die hanglamp boven de tafel eens uit en versier hem met mooie kerstornamenten en kerstverlichting. Kerstlampjes in de vorm van ijspegeltjes kun je goed aan de lamp draperen waardoor je een speels effect creëert. Er is veel mogelijk op het gebied van kerstverlichting, maar als het om sfeer gaat is niets zo mooi als kaarslicht. LED verlichting is duurzaam, maar vaak niet erg sfeervol. Steek daarom als het het even kan – en er dus geen kleine kinderen aan tafel zitten – zeker een paar goede kaarsen aan, eventueel in combinatie met het kunstlicht. De sfeer wordt direct intiem en gezellig. Een sfeervol verlichte kersttafel nodigt uit om uren met elkaar te blijven (na)tafelen.

Ga juist helemaal over de top met jouw kersttafel

Waarom pak je dit jaar niet eens lekker uit? Kerst is het moment om eens lekker helemaal over de top te gaan met goud en glitters. Een dergelijke tafel kun je gerust een foute kersttafel noemen en stiekem vinden we fout allemaal gewoon erg leuk. Kies voor een mooi centerpiece in de vorm van een kersornament of een bloemstuk en decoreer de tafel helemaal af in kerstsfeer. Natuurlijk mag een kerst tafelzeil met leuke kerstprint niet ontbreken. Heb je servies met een (kerst)print of blingbling? Durf dat dit jaar gewoon eens op tafel te zetten. Wedden dat je gasten verrast zullen zijn?

Vergelijkbare artikelen