Bescherm jouw eettafel met deze tips!

door admin
303 keer bekeken
Bescherm jouw eettafel met deze tips!

Een eettafel kan natuurlijk niet ontbreken in het huis. Deze houd je graag schoon en mooi. Maar hoe doe je dat? Veel mensen houden van houten tafels. Deze passen in ieder interieur en creëren sfeer en warmte in je huis. En als je niet goed oplet creëren ze ook veel viezigheid. Doordat de tafel regelmatig word gebruikt komt er ook veel viezigheid op en als je te lang wacht met het reinigen hiervan krijg je de vlekken er lastig uit. Hiervoor hebben we een paar tips gevonden om dit proces makkelijker te maken.

Onderzetters

De makkelijkste tip is natuurlijk door gebruik te maken van onderzetters voor je glazen en bekers, hete ovenschalen en pannen. En ook om gebruik te maken van placemats bij het eten! Dit is al handig bij het voorkomen van kringen op de tafel alleen helaas zien we vaak dat in de praktijk het een en ander wel eens word omgestoten. Hiervoor zijn er diverse hulpmiddelen te verkrijgen bij het bedrijf Protecttable.

Oliën

Er zijn veel mensen die gebruikmaken van houtolie om hun tafel te beschermen tegen vlekken. De houtolie zorgt ervoor dat het hout niet uitdroogt en verder creëert het ook een licht beschermlaagje over de tafel. Er zijn diversen soorten olie verkrijgbaar, van donker tot transparant. Net wat jij mooi vind lijken. Wat voordelig is aan de oliën is dat de houtnerven zichtbaar blijven. Het is wel van belang dat de tafel regelmatig opnieuw in de olie gezet wordt want de olie trekt helemaal in het hout.

Boenwas

De meeste mensen vinden het verrukkelijk ruiken, anderen juist niet. We hebben het hier over de boenwas. Dit is een ouderwets middel wat ervoor zorgt dat er net zoals bij de olie er een licht beschermlaagje over de tafel komt. Verder resulteert dit in een mooie glans die de kleur ophaalt. Tot slot houd je de originele look en moet de behandeling regelmatig herhaald worden.

Lak

Wanneer je echt voor een harde beschermlaag wilt gaan voor op de houten tafel zul je met lak moeten werken. Hiermee sluit je de tafel hermetisch af wat ervoor zorgt dat het vocht er nauwelijks intrekt. Het nadeel hiervan is dat de krassen duidelijk zichtbaar worden en lastig weg te werken zijn. Wanneer je een dekkende lak aanschaft verdwijnen de houtnerven en dat is iets wat veel mensen zonder vinden.

Tafelbeschermer

Wanneer je meer van het gemak bent en geen zin hebt om je handen vuil te maken aan een van de bovenstaande methodes dan is een doorzichtige tafelbeschermer wellicht een optie. Je blijft de houtnerven zien en je tafel verkleurt niet door een van de bovenstaande methodes.

Vergelijkbare artikelen