Zorg voor een ruimtelijke sfeer in de badkamer

door admin
533 keer bekeken
Zorg voor een ruimtelijke sfeer in de badkamer

In de meeste woningen is de badkamerruimte beperkt tot zo’n 12 m2. Om een sfeervolle en ruimtelijke badkamer te creëren zijn de juiste tegels en badkamermeubels essentieel. Natuurlijk is ook belangrijk of je een douche wilt of een badkuip. Misschien wil je wel graag beide mogelijkheden, maar let op dat het niet ten koste gaat van de ruimtelijkheid.

Kleur en (dag)licht is bepalend

De kleur van de vloer en wanden zijn bepalend. Een lichte kleur maakt een ruimte optisch groter. Hetzelfde geldt voor de maat van een wand- en vloertegel. Een witte kleur kan ook klinisch overkomen zeker in combinatie met het witte sanitair. Veel badkamers zijn niet voorzien van een raam waardoor daglicht ontbreekt. Goede verlichting zorgt ervoor dat de badkamer niet alleen functioneel wordt verlicht, maar ook bijdraagt aan de sfeer. Als basisverlichting is er plafond- en spiegelverlichting, maar met (inbouw)spots bereik je een sfeervolle en warme omgeving.

Badkamermeubels zorgen voor bergruimte en sfeer

In een badkamer is er behoefte aan bergruimte. Badkamermeubels zijn specifiek gefabriceerd voor vochtige ruimten. De keuze van het materiaal bepaalt de sfeer. Er is veel mogelijk want de materialen zijn dusdanig geproduceerd dat het vochtbestendig is. Hardhout of metaal, maar het meest gebruikt is MDF. Zorg dat het materiaal goed combineert met de witte keramiek van het sanitair.

Wastafelmeubel en spiegelkast

Het wastafelmeubel is ongetwijfeld het meest gekozen meubelstuk voor de badkamer. Het maakt niet uit of de badkamer groot of klein is, want het meubelstuk hoeft niet groter te zijn dan de gemiddelde wastafel. Ze zijn er in een staande of zwevende variant. Zo zijn er meubels met een opzet waskom of met een geïntegreerde waskom. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kies je de ideale maat. Wastafelkasten zijn leverbaar tot een lengte van 90 voor de enkele of 180 cm voor de dubbele variant.

Kom je nog bergruimte tekort, denk dan aan een spiegelkast. Het is een bergruimte die geen extra ruimte kost, maar behoorlijk wat ruimte biedt voor de alledaagse producten.

Vergelijkbare artikelen