Wat is de beste wasdroger?

door admin
340 keer bekeken
Wat is de beste wasdroger?

Wat betreft de ontwikkeling van wasdrogers heeft de techniek niet stilgestaan. De wasdrogers van nu zijn niet alleen een stuk efficiënter, ze zijn ook nog eens stiller en veel energiezuiniger dan de drogers van vroeger. Wie op zoek is naar een nieuwe droger kan dan ook kiezen tussen allerlei verschillende varianten. Weet daarom goed waar je op moet letten om online de beste droger te vinden. Kun je beter een condensdroger kopen, of is een warmtepompdroger de betere optie? En welke droger is het zuinigst met energie? Wij zochten het voor je uit!

Verschillende soorten wasdrogers

Ga je een nieuwe wasdroger kopen, dan kun je kiezen tussen een warmtepompdroger en een condensdroger. Het verschil tussen deze twee soorten is dat de warmtepompdroger veel energiezuiniger is. Beide drogers voeren het vocht uit de was af via een condensbak. Je kunt ervoor kiezen om deze met een slang te verbinden aan de waterafvoer zodat je de bak nooit hoeft te legen. Plaats jij de droger in een kleine ruimte zoals een badkamer? Dan is jouw beste wasdroger een droger met een vochtuitstoot via de trommeldeur van 5% of minder. Met een lage vochtuitstoot voorkom je namelijk schimmelvorming door de droger in de badkamer.

Let ook op het vulgewicht en het geluidsniveau

Zorg ervoor dat je de keuze van een wasdroger ook afstemt op de grootte van je huishouden en de hoeveelheid was die je doorgaans produceert. Met een hoog vulgewicht kun je de volledige inhoud van de wasmachine in één keer drogen zonder dat je boven het aanbevolen vulgewicht van de droger komt. Ook het geluidsniveau is een belangrijk kenmerk van een wasdroger. Zeker wanneer je in een gehorig huis woont, of de droger vlak bij de slaapkamer komt te staan. Kies je voor een wasdroger die 64 decibel of minder produceert terwijl hij aan staat, dan heb je één van de stilste wasdrogers die op dit moment te koop zijn.

Minder energieverbruik met een warmtepompdroger

Ook een wasdroger is voorzien van een energielabel. De warmtepompdroger is met een A+++ energielabel de meest energiezuinige optie. Kies je een energiezuinige wasdroger, dan is dat niet alleen goed voor het milieu. Doordat een droger één van huishoudelijke apparaten is die de meeste energie gebruikt, zal je de keuze voor een energiezuinige variant ook zeker merken in je portemonnee. Zeker nu de stijgende energiekosten veel huishoudens zorgen geven, is een energiezuinige wasdroger geen overbodige luxe.

Voor meer informatie en trends raad ik je aan om een kijkje te nemen bij de blog Choose Beautiful!

Vergelijkbare artikelen