Wat kost verhuizen?

door admin
1387 keer bekeken
Wat kost verhuizen?

De kosten van een verhuizing hangen van veel verschillende factoren af. Er is dus niet één prijs te noemen, maar we kunnen wel een aantal algemene richtlijnen geven. Met de informatie in dit artikel helpen we je alvast een eindje op weg om de prijs van jouw verhuizing te bepalen.

Waar hangt de prijs van af?

De belangrijkste factoren die de prijs bepalen zijn het aantal spullen dat je wilt verhuizen en de afstand die er moet worden afgelegd. Het aantal spullen bepaalt namelijk niet alleen hoe groot de auto moet zijn waarin jouw inboedel vervoerd moet worden, maar ook hoeveel mankracht er nodig is bij de verhuizing. Hoe groter de auto en hoe meer mankracht, des te duurder zal de verhuizing worden. De factor afstand speelt een grote rol vanwege de brandstof die er verbruikt wordt tijdens de verhuizing. Moet er bovendien meerdere keren heen en weer gereden worden tussen het oude en het nieuwe adres, dan kost dit extra brandstof en extra tijd. En dat kost beide geld. Voor een goede en scherp geprijsde verhuizing is verhuisbedrijf Holland Movers een aanrader.

Eigen invloed op de prijs

De prijs ligt gemiddeld rond de 1000 euro, maar jouw prijs kan afhankelijk van de grootte van jouw inboedel hoger of lager uitvallen. Er zijn ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om kosten op de verhuizing te besparen. Het scheelt al veel geld als je zelf jouw spullen inpakt en grote meubels uit elkaar haalt. Bovendien ben je bij een verhuizing vooral veel geld kwijt aan mankracht. Vraag aan het verhuisbedrijf of je ook zelf mee mag helpen. Door zelf te helpen met sjouwen bespaar je tientallen euro’s per uur uit. Heb je echt te maken met een strak budget? Dan kun je beter de verhuizing helemaal zelf uitvoeren.

De voordelen van een verhuisploeg

Het is vanwege de kosten misschien verleidelijk om zoveel mogelijk taken zelf uit te voeren. Toch is het verstandiger om te kiezen voor een verhuisbedrijf. Je bespaart met een verhuisbedrijf namelijk wel tijd en energie. Bovendien weten deze vakmannen precies hoe ze zo’n verhuizing aan moeten pakken. Daardoor gaat de verhuizing veel sneller dan wanneer je het zelf doet. En de kans dat je spullen heelhuids overkomen wordt een stuk groter wanneer deze goed verpakt worden door de verhuizers. Bekijk online voor een verhuisbedrijf Blaricum en omgeving eens voor een betrouwbare verhuizer die jouw verhuizing tot in de puntjes kan verzorgen.

Vergelijkbare artikelen