DIY: eettafel verven

door admin
1107 keer bekeken
DIY: eettafel verven

Heb jij je woonkamer een make-over gegeven en past jouw eettafel niet meer bij jouw nieuwe woonstijl? Of is door het vele poetsen het tafelblad op verschillende plekken versleten? Dan hoef je niet direct een nieuwe eettafel aan te schaffen, want je kunt het gemakkelijk oplossen met de spullen die je al in huis hebt. Binnen een dag kun jij de eettafel verven zodat ie weer helemaal als nieuw is. Met ons eenvoudige stappenplan helpen we je alvast een eindje op weg!

In drie stappen naar een nieuwe tafel

Een stappenplan kunnen we het eigenlijk nauwelijks noemen, want het verven van de eettafel is zo gepiept. Dus wil jij een Deens eettafel meubel, dan doe je dat gewoon zelf! De eerste stap is het schuren van de tafel. Ziet de tafel er nog goed uit? Dan volstaat het om licht op te schuren. Bij krassen moet je wel even goed schuren, anders blijf je de krassen door de verf zien. Stap twee is het stof- en vetvrij maken van de eettafel. Daarna kun je de tafel verven in iedere kleur die jij mooi vindt. Kijk na de eerste laag of er nog een tweede laag nodig is. Tot slot kun je met een vernislaag de tafel eventueel beschermen tegen krassen en vlekken.

Verf voor ieder interieur

De kleur verf die je kiest kun je helemaal aanpassen aan je woonstijl. Een industriële woonstijl vraagt bijvoorbeeld om een stoere kleur zoals zwart, maar ook houttinten passen goed in dit interieur. Een Scandinavische woonkeuken draait om minimalisme en lucht. De eettafel voor een Scandinavische woonkeuken is vaak wit of een andere lichte kleur. Een romantische interieurstijl kenmerkt zich door warme kleuren. Wil je dat jouw gepimpte eettafel voortaan binnen iedere woonstijl past? Kies dan voor neutrale kleuren zoals wit, beige of een houttint. Op die manier hoef jij je schitterende eettafel voorlopig niet te vervangen of opnieuw te schilderen.

Toch liever iets kopen?

Zie je er enorm tegenop om zelf de eettafel te schilderen? Dan kun je altijd nog een nieuwe tafel online bestellen. Kies je bijvoorbeeld een tafel bij MisterTafel.nl dan kun je kiezen uit een ruim assortiment. Bovendien kan je grotendeels zelf het uiterlijk van je eettafel bepalen met de keuze uit tafelbladen in verschillende kleuren. Het is dus mogelijk om een tafel volledig af te stemmen op jouw persoonlijke wensen. Binnen no time heb jij een eettafel in huis die perfect past binnen jouw nieuwe woonstijl!

Je interieur verfrissen? Bekijk Room21 eens!

Vergelijkbare artikelen