Inrijpoort van hout of metaal kiezen?

door admin
1255 keer bekeken
Inrijpoort van hout of metaal kiezen?

Wil je voorkomen dat personen zomaar jouw terrein kunnen betreden? Dan is een stevig hekwerk een goed idee. Natuurlijk wil je wel gewoon met je auto het terrein op kunnen komen, daarom is het slim om een inrijpoort in je hekwerk te integreren. Je kunt daarbij kiezen tussen een metalen hekwerk van aluminium of ijzer. Het is ook mogelijk om een inrijpoort van hout te plaatsen. Wat is de beste optie? Wij zochten het voor je uit!

De voordelen van een metalen inrijpoort

Binnen de categorie metalen inrijpoorten kun je kiezen voor een poort van ijzer of aluminium. We kennen allemaal wel die mooie ijzeren inrijpoorten. IJzer is niet alleen sterk, maar ook goed in allerlei (sierlijke) vormen te smeden. Aluminium is minder zwaar dan ijzer, maar zeer effectief in het buitenhouden van indringers. Dit materiaal heeft een modernere uitstraling dan poorten van ijzer, waardoor het nu veel populairder is. Poorten van aluminium kennen vaak een dicht ontwerp, dat zorgt ervoor dat je ook meer privacy hebt als je voor dit materiaal kiest. Een metalen inrijpoort kopen is dus zeker aan te bevelen om je terrein af te sluiten voor onbevoegden.

De voordelen van een houten inrijpoort

Metaal is sterk, maar heeft ook een kille uitstraling. Daarom zijn er nog steeds veel mensen die de voorkeur geven aan een houten inrijpoort. Een houten poort heeft immers van nature een warme uitstraling. Zeker wanneer je een landgoed in een natuurlijke omgeving wilt afschermen, staat een houten poort erg mooi. Een houten poort is ook zeer goed te bewerken en je kunt hem in iedere gewenste kleur verven. Wil je de kleur later veranderen, dan is dat bij een houten poort geen enkel probleem. Je privacy is ook zeker gewaarborgd wanneer je kiest voor een gesloten ontwerp.

Welk materiaal is beter?

Als je puur kijkt naar de sterkte van het materiaal, dan heeft een metalen inrijpoort echt onze voorkeur. Deze solide inrijpoorten van ijzer of aluminium slagen er beter in om ongewenste gasten van je terrein te houden. Bovendien heeft een houten inrijpoort veel onderhoud nodig. Om de kwaliteit van het hout te behouden zal je deze met regelmaat moeten schuren en verven. Wil je weten welke inrijpoort het beste aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren? Neem dan eens contact op met een hekwerk specialist voor een deskundig advies op maat. Zo weet je zeker dat je de beste inrijpoort koopt voor jouw privé terrein.

Vergelijkbare artikelen