Raamdecoratie voor een smalle vensterbank

door admin
1446 keer bekeken
Raamdecoratie voor een smalle vensterbank

Als je een raam hebt met een smalle vensterbank of een raam met een afwijkende maat, kan het lastig zijn om hier passende raamdecoratie voor te vinden. Gewone gordijnen vallen vaak niet mooi en standaard toepassingen vallen vaak al helemaal verkeerd uit. Welke raambekleding is nou echt geschikt voor een raam met een smalle vensterbank? Wij zochten het voor je uit!

Een rolgordijn is ideaal

De oplossing voor een raam met een kleine vensterbank is het rolgordijn. Rolgordijnen zijn in veel verschillende stoffen verkrijgbaar. Zo kan je in de woonkamer kiezen voor een rolgordijn dat voldoende privacy biedt, maar wel licht doorlaat zodat het niet heel donker wordt. In de slaapkamer is een verduisterend rolgordijn natuurlijk ideaal. Of je nou kiest voor een semi-transparant of een verduisterend rolgordijn: je hebt de keuze tussen allerlei verschillende kleuren en printjes. Ga je voor optimaal gemak? Dan is Poweredblinds raamdecoratie echt iets voor jou. Met deze raamdecoratie raak je namelijk nooit meer in gevecht met de koordjes, dit rolgordijn is voorzien van een motortje en rolt zichzelf op!

De voordelen van rolgordijnen

Denk je dat rolgordijnen een stoffig imago hebben? Dat is allang niet meer zo! De rolgordijnen van nu zijn een verrijking voor je interieur. Rolgordijnen hebben ook veel voordelen ten opzichte van andere soorten raamdecoratie. We noemden al het bevorderen van de privacy en de mogelijkheid om de slaapkamer goed te verduisteren zodat je beter kunt slapen. Rolgordijnen zorgen er echter ook voor dat er minder snel wordt ingebroken. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk in het onderhoud. Rolgordijnen zijn veel makkelijker schoon te maken dan bijvoorbeeld luxaflex – de ware stofvanger onder de raamdecoratie. Tot slot passen rolgordijnen bij ieder interieur, zeker wanneer je kiest voor neutrale kleuren.

Raamdecoratie op maat gemaakt

Heb je nou niet alleen een smalle vensterbank, maar heeft je raam ook nog eens een afwijkende maat? Dan zal je in de meeste winkels niet snel slagen. Hier worden namelijk vooral rolgordijnen in standaardmaten verkocht. Je kunt deze wel zelf op maat maken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het resultaat laat toch al snel te wensen over. Als je het rolgordijn al in één keer op de goede maat krijgt, gaat het doek na verloop van tijd toch vaak rafelen waardoor het rolgordijn lelijk wordt. Heb je een moeilijk raam? Bespaar jezelf dan veel tijd en moeite en koop direct online raamdecoratie op maat!

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op jouwwoonidee voor meer inspiratie!

Vergelijkbare artikelen