Interieurtip: een plantenmand!

door admin
1148 keer bekeken
Interieurtip: een plantenmand!

Planten zijn ideaal om je huis mee te decoreren. Je brengt niet alleen leven in huis, maar zorgt ook nog eens voor extra zuurstof en luchtzuivering. Met de planten komt er nog een belangrijk item in huis, want waar zet jij je plantje in? De meeste mensen kiezen voor een bloempot, maar er is een alternatief dat door zijn natuurlijke eigenschappen jouw woonkamer helemaal af maakt: de plantenmand. Een plantenmand is bovendien vaak organisch van vorm wat bijdraagt aan een speels effect en een gezellige sfeer.

Geen groene vingers? Geen probleem!

Denk je nu: Ja, heel leuk die planten trend, maar ik kan nog geen cactus in leven houden? Geen nood, ook jij kan veel plezier beleven aan groen in je huis. De plantenmanden zijn namelijk ook prima geschikt voor kunstplanten. Kunstplanten staan namelijk vaak op een betonnen voetje en die kun je uitstekend maskeren met een plantenmand. Je hoeft ook niet bang te zijn dat iedereen kan zien dat je kunstplanten hebt, wanneer je kiest voor een plant van Easyplants. Deze planten zijn zorgvuldig gemaakt waardoor de houten stammetjes, de groene bladeren en de bloemenpracht niet van echt zijn te onderscheiden.

Plantenmanden in iedere woonstijl

De meeste plantenmanden worden gemaakt van gevlochten riet, maar er is veel meer mogelijk. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende stoffen zodat er altijd wel een plantenmand is die past bij jouw woonstijl. Een industriële woonstijl vraagt bijvoorbeeld om een stoere mand. De grove gevlochten manden van natuurlijke materialen zijn dan ideaal. In een landelijke of Scandinavische woonkamer is eigenlijk iedere plantenmand wel op z’n plek. En je hoeft het natuurlijk niet te beperken tot de woonkamer, ook de slaapkamer wordt een stuk sfeervoller met een plantenmand. Iedere ruimte in huis vraagt om de warmte en vrolijkheid van een plantenmand.

Voor welke planten is de plantenmand geschikt?

Vrijwel iedere plant kun je in een plantenmand plaatsen. Het is bijzonder leuk om voor grote manden en planten te kiezen. Wat dacht je van een palm in een plantenmand of een grote cactus? Ook kleine plantjes voelen zich thuis in een plantenmand. Een ronde mand versterkt de ronde vormen van een pannenkoekenplant, terwijl deze de harde lijnen van een sanseveria juist in balans brengt. Wil je echte planten in een plantenmand plaatsen, let er dan wel op dat je een waterdicht exemplaar koopt. Een plantenmand die aan de binnenzijde is afgewerkt met plastic kun je voor iedere plant gebruiken.

Vergelijkbare artikelen