Alles wat je moet weten over PVC vloeren

door admin
291 keer bekeken
Alles wat je moet weten over PVC vloeren

Ben jij van plan om een nieuwe vloer in je woning te leggen? Of ben je verhuist en is de vloer drastisch aan vervanging toe? Dan heb je waarschijnlijk al wel eens gedacht om een PVC vloer te leggen. PVC vloeren zijn namelijk goed geschikt om het in een woonhuis te leggen. In dit blogbericht willen we je alles vertellen dat je moet weten over PVC vloeren.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is, zoals de naam al doet vermoeden, van PVC gemaakt. De vloer is daardoor vrij van hout en de nadelen van hout. Maar, het uiterlijk van de vloer is hetzelfde als de houten vloer. Als je voor een houtlook wilt gaan in een woning, is de PVC vloer een zeer goede optie. Dankzij de technieken van tegenwoordig is de vloer nauwelijks van een echte houten vloer te onderscheiden. De vloer wordt opgesteld door verschillende lagen polyvinylchloride en is zeer gemakkelijk te leggen.

De voordelen van PVC vloeren

Er zijn veel voordelen te benoemen van een PVC vloer. Allereerst gaat de vloer extreem lang mee. Het is namelijk een stuk sterker dan laminaat of vinyl. Daarnaast slijt het ook op een goede manier, waardoor er nauwelijks grote beschadigingen aan de vloer zullen komen. Daarnaast heeft een PVC vloer een zeer glad oppervlak. Hierdoor is het erg goed bestand tegen vocht en kun je het makkelijk onderhouden. Woon je in een tussenwoning? Dan is het voor een vloer belangrijk dat het niet veel geluids overlast veroorzaakt. Een PVC vloer is hier perfect voor. De vloer heeft namelijk een dempende werking, waardoor het weinig geluid produceert. Ook zorgt de vloer ervoor dat het warmte gemakkelijk door laat. Dit maakt het direct een zeer geschikte vloer voor vloerverwarming. Tot slot is een PVC vloer erg gemakkelijk te leggen. Je hoeft namelijk geen plakplinten te gebruiken en je hebt de mogelijkheid om de vloer weer gemakkelijk weg te halen. Ook kun je delen van de vloer weghalen, als er bijvoorbeeld een ernstige beschadiging is ontstaan.

Het onderhoud van de vloer

Het onderhouden van een PVC vloer is erg gemakkelijk. Er wordt aangeraden om regelmatig met de stofzuiger over de vloer te gaan. Omdat de vloer (bijna) geen plinten heeft, kun je er ook gemakkelijk met een dweil overheen gaan. Het is belangrijk om de vloer wekelijks te onderhouden met de stofzuiger en vervolgens om de week met de dweil er overheen te gaan. Valt er bijvoorbeeld een biertje om tijdens een borrel? Geen probleem. Dit trekt niet in de vloer en ruim je gemakkelijk op met een droge doek. Tot slot hoef je het PVC ook niet te bewerken met olie of iets dergelijks. 

Vergelijkbare artikelen