Waarom is het belangrijk om een goed matras te hebben?

door admin
474 keer bekeken
Waarom is het belangrijk om een goed matras te hebben?

We slapen een groot gedeelte van ons leven. Als je elke nacht 8 uren slaapt, zit je op een derde van je leven. Het is dus zeer belangrijk dat je slaapt op een goed matras. Een goed matras kan aardig wat lichamelijke klachten voorkomen. Als je te lang op een slecht matras slaapt, kun je rug- nek- en schouderklachten ontwikkelen. Dit komt door een slechte houding van je lichaam tijdens je slaap. Hieronder vind je een aantal tips waarop je kunt letten, zodat jij een goed matras uit kiest.

Wat zijn de kenmerken van een goed matras?

Een goed matras is voor iedereen anders, omdat we allemaal onze eigen wensen hebben. Er zijn heel veel verschillende matrassen, zo is er voor elk lichaamstype een geschikt matras te krijgen. Voordat je een matras koopt, moet je rekening houden met je gewicht, lengte en slaaphouding. Het aanschaffen van een matras is een prijzige activiteit, maar als je bedenkt hoeveel jaar je er gebruik van maakt is het dat geld zeker wel waard. Je doet er ook verstandig aan om naar een bedden specialist te gaan en om advies te vragen, zodat je een matras aangemeten krijgt die bij jouw lichaam past. De een heeft namelijk veel baat bij een pocketvering matras, terwijl een ander beter slaapt op een traagschuim matras. Het is dus niet aan te raden dat je partner en jij op een zelfde matras slapen.

Wat zijn de voordelen van een goed matras?

Als je slaapt op een goed matras, komt je lichaam optimaal tot rust en wordt je fit en uitgerust wakker. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat een goede nachtrust doorwerkt op ons functioneren en concentratie. Maar je kunt je vast voorstellen dat wanneer jij (vaak) niet goed slaapt, dit consequenties heeft op ons dagelijks leven. Het kan je dagelijks leven flink beïnvloeden wanneer jij lichamelijke klachten ontwikkeld. De voordelen van een goed matras is dus eigenlijk dat je een goed leven kunt leiden. En dat is wat we willen. 

Hoe vind je de juiste matras

Zoals eerder genoemd kun je het beste naar een specialist gaan, die jou kan adviseren. Aan de hand van een aantal vragen en tests, komen ze erachter welk matras het best bij jou past. Ze zijn er namelijk in gespecialiseerd om jouw drukpunten te vinden en kunnen op die manier een matras samenstellen. De kans is groot dat je partner en jij andere drukpunten hebben, waardoor jullie allebei een ander matras krijgen aangemeten. Het kan zijn dat jij goed op een pocketvering matras slaapt en je partner op een traagschuim matras. Je lichaam moet je hele leven mee, wees dus niet bang om te investeren in een goed matras. Die investering betaald zich elke dag uit als je fit en uitgerust wakker wordt.

Vergelijkbare artikelen