Hoe kies je een geschikte afvalbak?

door admin
304 keer bekeken
Hoe kies je een geschikte afvalbak?

Een afvalbak is overal onmisbaar, of je nu thuis bent of op kantoor. En al helemaal wanneer je met meer mensen bent, is het noodzakelijk om de juiste afvalbakken te plaatsen om te voorkomen dat het een zooitje wordt. Zeker op kantoor moet het makkelijk zijn om dingen weg te gooien, het mag niet teveel tijd kosten om een prullenbak te vinden. Het kan echter nogal een uitdaging zijn om een geschikte afvalbak te vinden, het moet naast functionele kwaliteiten ook mooi zijn. Een afvalbak is namelijk zichtbaar, met name in huizen. Dan wil je niet een lelijk, plastic ding hebben staan mooi juist een afvalbak die je mooi vindt. Wil je een geschikte afvalbak kiezen, hieronder geven we een aantal tips. 

Kies het juiste formaat

Niks is zo vervelend als meerdere keren op een dag je afvalbak te moeten legen, het is dus belangrijk dat je voor een goed formaat kiest. Ben je op kantoor en gebruiken veel mensen deze afvalbak? Kies dan een groot formaat. Ben je thuis met een klein gezelschap, denk dan ook na over het formaat. De afvalbak moet niet te groot zijn, anders blijft het afval er heel lang inzitten. Is naast de praktische kant ook hygiënischer, want als je afval er te lang in zit gaat dit erg stinken. In je interieur wil je ook een mooie afvalbak, je ziet ‘m namelijk altijd staan. In dit geval kun je voor een mooie design prullenbak. Deze zijn er zowel in groot als in kleinere formaten zodat er voor iedereen een geschikt exemplaar is. 

Afval scheiden

We zijn tegenwoordig goed bezig met afval scheiden en gelukkig zijn er mooie prullenbakken die ons hierin kunnen ondersteunen. Zo kun je onder andere een mooie prullenbak 3 in 1 kopen, waarin je je afval op een makkelijke manier kunt scheiden.  Zo voorkom je dat je meerdere losse prullenbakken in je huis neer moet zetten. Je kunt in deze speciale prullenbakken bijvoorbeeld plastic, restafval en een gft afval verzamelen. Daarnaast is het handig om op een plek in je huis het oud papier en glas te verzamelen. Al kun je het oude papier natuurlijk ook direct in de papier container gooien, elk huishouden heeft deze voor de deur staan. 

Automatische prullenbakken

Je hebt tegenwoordig ook prullenbakken die automatisch opengaan als je met je hand langs de censor zwaait. Dit kan erg handig zijn als je je handen vol hebt en het is daarnaast erg hygiënisch want niet iedereen zit met zijn vieze vingers aan de prullenbak. Besef wel dat deze censor kapot kan gaan, het blijft natuurlijk techniek. Denk hier dus van te voren goed over na en koop geen goedkope rotzooi. Je prullenbak is een item dat veel gebruikt wordt, het moet dus van goede kwaliteit zijn.

Vergelijkbare artikelen