Waarom een SUP board kopen voor je zwembad?

door admin
1137 keer bekeken
Waarom een SUP board kopen voor je zwembad?

Suppen is een erg populaire watersportactiviteit geworden de laatste jaren. Hoewel het vooral wordt beoefend op diverse waterwegen zoals rivieren, meren of zelfs de zee kan het ook interessant zijn om te doen wanneer je een zwembad hebt of wil een zwembad kopen.

Wat is SUP?

SUP is de afkorting voor Stand Up Paddleboarding en wordt beschouwd als een gemakkelijke variant van surfen. Net als surfen heeft het zijn oorsprong op Hawaii en heb je enkel een plank nodig om je te amuseren. In tegenstelling tot surfen waar het vooral gaat om het bewegen op de golven, kan suppen gewoon op stilstaand water. Je beweegt je immers voort met behulp van een peddel.

Waarom een SUP board kopen voor je zwembad?

Een SUP board kopen voor je zwembad is erg interessant als je eerst wil oefenen vooraleer je op een rivier of meer gaat SUP´pen. In openbare zwembaden is het vaak niet toegelaten waardoor je genoodzaakt bent te oefenen in je eigen zwembad thuis. Verder kan het SUP board ook worden gebruikt voor een nieuwe variant van de activiteit: SUP Yoga. Zoals de naam doet vermoeden beoefen je yoga op een SUP board. Buiten zijn en vooral op het water voegt een andere zintuiglijke dimensie toe aan de beoefening van yoga. Fysiek gezien voegt het zitten op een board een element van instabiliteit toe dat je uitdaagt en extra spieren aanspreekt.

Welke verhoudingen zijn ideaal voor een yoga SUP board?

Hoewel je SUP Yoga op vrijwel elk board kunt uitvoeren, willen beginners op het meest stabiele platform beginnen. Dit geeft je de beste kansen naarmate je vordert om meer uitdagende poses aan je flow-sequenties toe te voegen en je elke sessie vertrouwen te geven in je uitrusting.

De meeste mensen weten dat de stabiliteit van een SUP board wordt bepaald door de breedte. Wat minder bekend is, is hoe de dikte van het bord de stabiliteit beïnvloedt. Hoe dunner het board, hoe stabieler.

Vergelijkbare artikelen