Beste 5 airco’s van 2022

door admin
232 keer bekeken
Beste 5 airco’s van 2022

We zoeken driftig naar oplossingen om ons hoofd koel te houden. Een hoge temperatuur in huis is niet prettig en je kunt er ook ontzettend moe of lusteloos van worden. Een beetje verkoeling is dus wel op zijn plaats en veel mensen proberen dat te realiseren door bijvoorbeeld te investeren in een goede luchtkoeler of een ventilator. Maar deze oplossingen kunnen alleen de gevoelstemperatuur beïnvloeden. Ze kunnen er niet voor zorgen dat bijvoorbeeld de temperatuur in je woonkamer ook echt een paar graden afkoelt. Dat kan een airco wel. In onze blog vertellen we meer over airco’s en welke 5 airco’s de beste zijn in 2022.

Wat is een airco?

Een airco is een systeem waarmee je de temperatuur in een woning of een specifieke kamer kunt verlagen. De airco vangt warme lucht op en wordt langs een koelmiddel geleid om vervolgens koude lucht te kunnen blazen. Warme lucht wordt via een afvoerbuis naar buiten afgevoerd. Er zijn twee soorten airco’s waaruit je kunt kiezen. De mobiele airco die op wieltjes staat en verplaatst kan worden en een split airco die uit 2 of meerdere units bestaat. De unit binnen is er om koude lucht te blazen terwijl de unit die buiten wordt geplaatst warme lucht opvangt en weer afvoert.

De beste airco’s

Wij hebben de beste airco’s van 2022 bekeken en met elkaar vergeleken, maar dat wil niet zeggen dat ze ook voor jou geschikt zijn. Of een airco geschikt is, is afhankelijk van de oppervlakte van je woning of kamer en voor hoeveel vierkante meters de airco geschikt is. Hier moet je dus goed op letten wanneer je een airco aanschaft.

Beste 5 airco’s van 2022

Fuave ACS18K01

De Fuave ACS18K01 is een goede en redelijk eenvoudige mobiele airco die je kunt gebruiken om een ruimte van maximaal 180 kubieke meter te koelen en te verwarmen. Het koelvermogen is dan ook relatief hoog, namelijk 18000 BTU. De airco heeft een aantal voordelen, zoals twee verschillende standen (koelen en verwarmen), een display en een ontvochtigingsfunctie. Met een geluidsniveau 65 dB maakt het apparaat wel veel lawaai, maar je kunt de nachtmodus inschakelen als je dat geluid wilt reduceren terwijl je toch van een koele lucht wilt kunnen genieten.

De’Longhi PAC EM93 Silent

De’Longhi is een bekend merk binnen het segment klimaatbeheersing en zij maken dan ook hoogwaardig kwalitatieve airco’s. De De’Longhi PAC EM93 Silent is een airco die geschikt is voor het koelen van een ruimte van maximaal 93 kubieke meter en heeft een koelvermogen van 10800 BTU. De airco heeft 3 verschillende standen (extra koelen, koelen en verwarmen), beschikt over een display en een afstandsbediening waarmee je het apparaat op afstand kunt bedienen. Ook deze airco maakt wel lawaai, maar is met maximaal 63 dB wel een stuk stiller dan de Fuave ACS18K01.

Duux Blizzard Smart 12K

Duux is een bekend merk op het gebied van klimaatbeheersing en zij spenderen zowel veel tijd aan de techniek als het uiterlijk van hun apparaten. De Duux Blizzard Smart 12K heeft dan ook een moderne uitstraling. Het apparaat is geschikt om een ruimte van maximaal 70 kubieke meter te verkoelen en heeft een maximaal koelvermogen van 12000 BTU. Dit apparaat heeft ook een display, 3 verschillende standen en een nachtmodus, maar heeft als voordeel dat het apparaat ook met het internet is te verbinden en via een app op de telefoon is te bedienen. Het geluidsniveau is maximaal 65 dB en maakt dus wel een hoop lawaai als die op volle toeren draait.

Honeywell HJ16CESVWK

De Honeywell HJ16CESVWK is een mooie mobiele airco die een maximaal koelvermogen van 16000 BTU heeft. Dit apparaat is geschikt om een ruimte van ongeveer 140 kubieke meter te verkoelen en is daarmee één van de krachtigste mobiele airco’s die je kunt kopen. Met een geluidsniveau van maximaal 65 dB is het lawaai vergelijkbaar met de modellen die we eerder hebben besproken. Qua functies is de airco zeer uitgebreid. Er is een display aanwezig, je kunt ‘m met een app op de smartphone bedienen en beschikt over een nachtmodus. Het apparaat wordt ook nog eens geleverd met een afstandsbediening als je het apparaat wel op afstand wilt bedienen, maar geen app wilt gebruiken.

AEG AXP26U338BW

Op het gebied van huishoudelijke apparaten en dus ook klimaatbeheersing, heeft het merk AEG wel een zeer goede reputatie en de AEG AXP26U338BW is dan ook een uitstekende airco die een maximaal koelvermogen van 9000 BTU. Deze airco is dus geschikt om een ruimte van maximaal 76 kubieke meter te verkoelen. Ook dit apparaat heeft 3 verschillende standen, een display, timerfunctie en een afstandsbediening waarmee je de airco op afstand kunt bedienen. In tegenstelling tot andere modellen kun je de AEG AXP26U338BW niet met het internet verbinden en via een app bedienen.

Vergelijkbare artikelen