Dit zijn de voordelen van houten jaloezieën

door admin
271 keer bekeken
Dit zijn de voordelen van houten jaloezieën

Ben je aan het kijken naar houten jaloezieën? Dan doe je dit voornamelijk om jouw ruimte tot een mooi geheel te maken. De jaloezieën helpen namelijk om het interieur af te maken en daarbij ook meer sfeer te creëren. Jaloezieën kennen verschillende voordelen, welke je direct ervaart wanneer je de raamdecoratie opgehangen hebt. Voordat je overgaat tot het monteren van jouw jaloezieën, is het daarom belangrijk dat je de voordelen voor jezelf op een rijtje zet. Want welke zijn dit dan precies? En hoe zorg je ervoor dat je deze voordelen krijgt?

Voordeel 1: bij ieder interieur te plaatsen 

Houten jaloezieën hebben als grootste voordeel dat je deze bij elke interieurstijl kunt gebruiken. Hout komt namelijk in een groot aantal stijlen terug, waardoor je er direct een mooi geheel van maakt. Denk hierbij aan een modern, landelijk of industrieel interieur. De verschillende houtsoorten zorgen ervoor dat je ze ook helemaal aan kunt passen aan de meubelstukken die je in een bepaalde ruimte hebt staan. Zorg er daarom voor dat je alle houtsoorten naast elkaar zet, zodat je op basis hiervan een goede beslissing maakt en de jaloezieën naar wens maakt.

Voordeel 2: lichtinval en privacy goed te regelen 

Een ander voordeel van jaloezieën is dat je hiermee zowel privacy als lichtinval creëert. Overdag kun je de jaloezieën openzetten, zodat de zonnestralen in de ruimte komen. In de avonduren doe je deze dicht, zodat niemand naar binnen kijkt. Ditzelfde effect kun je ook realiseren met plisségordijnen, alleen dan zal het licht op een andere manier binnenkomen. Je kunt de jaloezieën bijvoorbeeld helemaal openschuiven, maar ook dicht laten en alleen de lamellen open laten staan. Bij de plisségordijnen heb je verschillende standen kun je, waardoor je weer een heel ander effect krijgt als het om lichtinval gaat.

Voordeel 3: alles geheel op maat laten maken

Een laatste voordeel is dat je alles geheel op maat kunt laten maken. Heb jij ramen met afwijkende afmetingen? Geen probleem, je kunt dit – met de keuze voor de juiste raamdecoratie – perfect bij elkaar laten aansluiten. Zo creëer je rust en voorkom je bovendien dat er licht aan de zijkanten binnenkomt. Daar de variatie aan kleurkeuzes past de raamdecoratie eigenlijk bij ieder interieur. Tot slot kan je ook nog kiezen voor een goede coating zodat je de raamdecoratie ook in vochtige ruimtes zoals een badkamer kunt hangen.

Vergelijkbare artikelen