Hoe verbeter je je werkprestaties?

door admin
224 keer bekeken
Hoe verbeter je je werkprestaties?

Merk jij dat je de laatste tijd minder geconcentreerd te werk gaat dan je van jezelf gewend bent? Dit is erg vervelend, omdat goed werk leveren niet alleen fijn is voor het bedrijf waarvoor je werkt, maar ook voor hoe goed jij in je vel zit. Gelukkig zijn er meerdere manieren om je concentratie te beïnvloeden. Heb jij bijvoorbeeld al gelet op de volgende drie aspecten? 

1. Je werkomgeving

Waar jij je werkt uitvoert, heeft grote invloed op jouw prestaties. Tegenwoordig zijn er eigenlijk twee opties: je werkplek op kantoor en je werkplek thuis. Voor beiden geldt dat ze overzichtelijk en netjes moeten zijn, maar ook dat je ze je kunnen inspireren. Op een kantoor zit dit vaak goed, aangezien er hier vaak wordt gestuurd op het creëren van een inspirerende ruimte. In jouw thuisomgeving kun je dit proberen toe te passen! Zorg voor een aparte plek waar jij afgezonderd te werk kan gaan en hang hier dingen op waar jij doorgaans inspiratie uit haalt. 

2. Goed blijven drinken

Of het nou zomer is of niet, het is te allen tijde dat jij goed blijft drinken. Door een flesje water op je bureau te plaatsen, herinner je jezelf hier makkelijk aan. Het drinken van water is enorm belangrijk, omdat het je lichaam helpt om je waterpeil hoog genoeg te houden. Dit waterpeil regelt verschillende lichamelijke processen, waaronder je concentratie. Het heeft namelijk grote invloed op je bloeddoorvoer: een bepalend onderdeel voor je concentratiegehalte. 

3. Slaap

Een ander bepalend onderdeel van hoe goed jij op je werk presteert, is hoe goed je ’s nachts tot rust komt. Hier kun je op verschillende manieren op inspringen: natuurlijk is vroeg naar bed gaan slim, aangezien dit betekent dat je langer tot rust komt. Maar, de kwaliteit van deze rust speelt net zo’n grote rol. Een investering die veel mensen niet durven te maken, is de investering in een goed matras. Toch is dit een bepalend onderdeel voor een goede nachtrust en kan het enorm veel invloed hebben op hoe goed jij presteert overdag. 

Ben jij op zoek naar het perfecte matras om je nachtrust een duwtje in de rug te geven? Neem dan eens een kijkje op matrasconcurrent.nl! Hier vind je matrassen in veel verschillende soorten, waardoor je ervan gegarandeerd bent dat het perfecte matras voor jouw situatie er ook tussen zit. Neem een kijkje en ervaar het zelf! 

Vergelijkbare artikelen