Populaire trend: verticale radiatoren

door admin
236 keer bekeken
Populaire trend: verticale radiatoren

In de meeste huizen kom je een horizontale verwarming tegen die tot ongeveer kniehoogte reikt. Toch zijn er veel meer opties dan alleen de traditionele radiator. We zien daarom de laatste jaren ook een groeiende populariteit voor verticale radiatoren. Hoewel de traditionele horizontale radiator nog vaak de voorkeur heeft, kent een verticale radiator zeker een aantal voordelen. Je leest ze hier:

Bijzondere touch aan je interieur

Een verticale radiator kun je in allerlei kleuren en maten krijgen. Hierdoor geeft je een leuke touch aan je interieur. Voor een strak interieur kies je voor een gladde verticale radiator. Wil je wat meer karakter? Dan kies je voor een geribde voorplaat.

Ruimte optimaal benutten

Sommige wanden en ruimtes zijn niet geschikt om genoeg horizontale radiatoren te plaatsen. Daarom is het goed om een verticale radiator te overwegen. Hiermee kun je optimaal gebruik maken van de ruimte en de wanden die je wel hebt. Je zult dit probleem voornamelijk tegen komen in kleinere ruimtes zoals de badkamer of keuken. Hier wordt een muur namelijk al snel gevuld met kasten et cetera.

De bovenkant is onzichtbaar

Een dubbele radiator vangt veel stof, zeker wanneer deze gevuld is met spinnenwebben. Ook al je je radiator regelmatig schoonmaakt, blijft de bovenkant van je radiator niet het mooiste zicht van je woning. Met een verticale radiator heb je daar geen last van omdat de bovenkant van de radiator zich op ongeveer twee meter hoog bevindt.

Geen limit in plaatsing

Traditioneel gaat een radiator onder een raam, omdat dit logisch is. Zo heb je een raam op ooghoogte en kun je de muur er onder efficiënt gebruiken. Met en verticale radiator hoef je je niet meer te limiteren aan deze locatie en kun je ook kiezen voor een bank of kast onder het raam. Dit geeft je meer vrijheid om je huis in te richten zoals jij het wil, ramen en radiatoren zullen je minder limiteren!

Tijden zijn veranderd

Voorheen werden horizontale radiatoren onder andere onder het raam geplaatst om de loze ruimte te vullen en om de koude lucht die van het raam af komt te compenseren. Met de komst van dubbele en zelfs driedubbele beglazing is het niet meer essentieel om een radiator onder je raam te plaatsen. Bovendien kun je met deze beter geïsoleerd ruimtes ook kiezen voor een lage temperatuur verwarming. Voor een scherp geprijsde verticale radiator of lage temperatuur verwarming kun je kijken op www.radiatoraanbiedingen.nl. Je bestelt ze gemakkelijk online, zonder dat je hiervoor de kou in moet!

Vergelijkbare artikelen