Industriële picknicktafel

door admin
347 keer bekeken
Industriële picknicktafel

Iets dat niet meer zou mogen ontbreken in je tuin is een industriële picknicktafel. Nu vraag je je misschien af hoe kom je daar nu bij dat die niet zou mogen ontbreken. Na het lezen van deze blog weet je meer over wat een industriële picknicktafel precies is of inhoudt.

De picknicktafel nieuwe stijl

Als je de laatste meubeltrends volgt zal het je niet ontgaan zijn dat de loungeset er een geduchte concurrent bij heeft gekregen met de komst van de industriële picknicktafel. Een industriële picknicktafel is heel handig en dat is ook al opgemerkt binnen het bedrijfsleven.  Veel bedrijven hebben inmiddels picknicktafels buiten staan. 

Door de picknicktafel een industriële look te geven is het in een heel modern jasje gestoken. Wanneer je een modern interieur hebt of een moderne tuin past zo een picknicktafel er meteen helemaal in.

Hoe ziet een Industriële picknicktafel er uit?

Wanneer je het hebt over een industriële picknicktafel dan is dat een picknicktafel die gemaakt is van een houten tafelblad en banken, maar het frame is dan gemaakt van staal. Deze combinatie is vrij duurzaam en kan lang meegaan als je de materialen goed behandelt. 

Met het metalen frame is de picknicktafel er een die zeer trendy is en die je dan ook in de meest nieuwe woontrends steeds vaker tegen zal komen. 

Het stalen frame

Wanneer je denkt aan het stalen frame van de industriële picknicktafel komt er misschien wel als eerst een paar logge poten in je gedachten naar voren. Maar niets is minder waar, want je kan namelijk van staal precies de poten laten maken die je graag zou willen hebben. Een van de nieuwste trends hierin is de x-vorm tafelpoot. Buiten het praktische om is het ook nog eens een mooie constructie om naar te kijken.

Is een industriële picknicktafel ook op maat te krijgen?

Het is zeker mogelijk om je industriële picknicktafel op maat te laten maken. Als je een extra grote picknicktafel wil hebben of juist een iets kleinere omdat je de ruimte voor een grote picknicktafel niet hebt zou je kunnen kiezen voor een picknicktafel op maat. Hierbij kan je alles helemaal naar eigen inzicht en wensen laten maken.

Zo zou je de kleur zelf kunnen bepalen en je zou ook de hoogte aan kunnen passen waar je dat nodig zou vinden. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden om je industriële picknicktafel helemaal naar eigen wens te maken.

Is een industriële picknicktafel ook op maat te krijgen?

Kan je de industriële picknicktafel ook een kleurtje geven?

Het tafelblad van de industriële picknicktafel is ook helemaal naar eigen wens te voorzien van een kleur. Als je voor het kiezen van de kleur eerst wil kijken naar de kleur die het best bij je interieur past zou je kleurstalen kunnen bestellen. Je krijgt dan plankjes thuisgestuurd waarmee je kan kijken welke kleur het beste past.

Hoe bescherm je je picknicktafel tegen de weersinvloeden buiten?

Het is best aannemelijk dat je picknicktafel buiten in de tuin zal komen te staan. Als dat zo is, dan is het wel een goed idee om de tafel te behandelen om er zeker van te zijn dat de tafel bestand is tegen de verschillende weersinvloeden. Hiervoor moet je een Nano coating gebruiken. Als je deze coating niet aanbrengt op het hout kan je er vergif op innemen dat je picknicktafel het niet zal overleven buiten. Deze coating moet je dan eens in de 2 jaar aanbrengen.

Dan blijft het stalen frame nog over. Het frame zou je moeten behandelen met een poedercoating. Deze coating heeft als nut dat het proces van roesten sterk vertraagd zal worden. Je kan hierdoor dan ook veel langer genieten van je mooie nieuwe picknicktafel. 

Wat je wel moet weten dat die coating er niet voor is om roest te voorkomen, want dat is helaas niet mogelijk. Metaal is onderhevig aan invloeden vanuit de natuur en die kunnen ook roest met zich mee brengen. Maar door de coating is dit proces vertraagd. 

De industriële picknicktafel voor iedereen

Na deze opmars is het wel duidelijk dat er hard aan de weg getimmerd wordt om de loungeset helemaal uit je gedachten te laten verdwijnen. Veel mensen hebben inmiddels al een loungeset en een industriële picknicktafel in hun tuin staan. Zo kunnen ze in de zon lekker languit op de bank liggen en met eten kunnen ze heerlijk aan de picknicktafel gaan eten.

Vergelijkbare artikelen