IJspegelverlichting: de woontrend van deze winter

door admin
534 keer bekeken
IJspegelverlichting: de woontrend van deze winter

Wil je deze Kerst eens echt lekker uitpakken? Dan is de nieuwste woontrend van deze winter echt iets voor jou. Wie deze winter zijn huis namelijk helemaal volgens de trend wil versieren, kiest namelijk voor ijspegelverlichting. En niet zomaar ijspegelverlichting, maar een lichtsnoer met led verlichting zodat je niet alleen de beste keuze maakt voor het milieu, maar ook nog eens bespaart op jouw energiekosten. En zeg nou eens eerlijk: wie wil dat nou niet?

Kerstmagie met ijspegelverlichting

IJspegelverlichting is een lichtsnoer dat voorzien is van led verlichting in de vorm van ijspegels. Deze lichtdecoratie is ideaal om in de tuin te bevestigen, bijvoorbeeld aan de dakrand van een schuur of overkapping. Het zorgt direct voor een gezellige winterse sfeer wanneer je niet kiest voor de doorsnee verlichting, maar speelse ijspegeltjes. Deze vorm van verlichting is ook heel leuk om de gevel van je woning mee te versieren. Met een handomdraai maak je van jouw woning de eye catcher van de straat en voor je het weet heb je een trend in de buurt gecreëerd. Want wij zullen er niet van opkijken als je buren direct hetzelfde willen, en geef ze eens ongelijk.

Voordelen van led verlichting

Led verlichting kent een aantal grote voordelen ten opzichte van andere lichtbronnen. Vrijwel iedereen weet dat led een goede keuze is als je energie wilt besparen. Dat komt doordat deze lichtbron veel minder stroom nodig heeft om licht af te geven. Wat niet veel mensen weten is dat led ook aanzienlijk langer meegaat dan bijvoorbeeld halogeen. Led heeft veel meer branduren voordat je de lamp moet vervangen. Als je er goed mee omgaat, kun je dus jarenlang van je feestverlichting genieten. Je hoeft niet ieder jaar nieuwe lampjes aan te schaffen. Tenzij je natuurlijk zo enthousiast bent dat je alleen maar meer wilt!

Creëer ook een stübe-effect met verlichting

Het stübe-effect is iets wat je veel ziet in wintersportgebieden. De zon smelt de sneeuw die op de daken ligt. Maar doordat het tegelijkertijd erg koud is, bevriest dit direct weer. Het resultaat bestaat uit bevroren druppels die als ijspegels aan de dakrand hangen. Veel mensen associëren dit fenomeen met wintersport en Kerst. Met ijspegelverlichting creëer jij direct dit winterse effect in je eigen tuin. Door het lichtsnoer aan de dakrand van je schuur, overkapping of tuinhuisje te hangen realiseer jij je eigen winter wonderland.

Buitenverlichting in allerlei soorten en maten

Ook wat betreft ijspegelverlichting kun je alle kanten op. Er zijn lange lichtsnoeren verkrijgbaar waardoor je direct een groot stuk gevel van buitenverlichting kunt voorzien. Je kunt echter ook verschillende lichtsnoeren aan elkaar koppelen om jouw lichtplan volledig te customizen. Je zit ook niet aan één kleur vast. Natuurlijk is deze verlichting verkrijgbaar in de helderwitte kleuren waar ze om bekend staan, maar led biedt zoveel meer. Ook ijspegelverlichting is beschikbaar in verschillende kleuren van warme wittinten tot multi color. Zo is er voor ieder wat wils.

Ga voor kwaliteitsverlichting

Als je de verlichting buiten gaat gebruiken, is het belangrijk dat het wel aan de veiligheidsnormen voldoet. Je kunt een veilig snoer voor buiten herkennen aan de internationaal geldende keurmerken. Heeft een snoer bijvoorbeeld een IP44 waarde, dan weet je dat de belangrijke onderdelen zijn beschermd tegen water en stof. De ijspegelverlichting beschikt over een dikker netsnoer zodat regen, sneeuw en hagel jouw verlichting niet kunnen beschadigen. Kies je voor led verlichting op batterijen? Dan wordt de behuizing van de batterijen ook extra beschermd tegen weersinvloeden. Kies je voor ijspegelverlichting van goede kwaliteit, dan kan je het niet alleen veilig gebruiken, maar ook ieder jaar opnieuw. Je led verlichting blijft bij zorgvuldig gebruik namelijk in topconditie.

Verschillende varianten ijspegelverlichting

Zoals gezegd is de ijspegelverlichting niet alleen in koude, maar ook in warme wittinten beschikbaar. Je hebt echter ook nog de optie om het licht te laten verspringen in een tempo dat je leuk vindt. Het kan erg gezellig staan wanneer de lichtjes verspringen, maar pas op dat het niet te druk wordt. Tenzij je natuurlijk voor die volle 100% voor een over the top Kerst gaat. Je waant je wel direct helemaal in de kerstsfeer bij deze feestelijke lampjes, dus een beetje geknipper is zeker aan te raden voor een speels effect.

Kerstverlichting op batterijen

Heb jij buiten geen stroomvoorziening? Dan is kerstverlichting op batterijen ideaal. Aangezien led verlichting erg weinig stroom gebruikt doe je ongeveer een maand met de batterijen voor jouw lampjes. Kies je voor oplaadbare batterijen, dan hoef je niet iedere maand nieuwe batterijen te kopen. Onze tip is om de lampjes aan te sluiten om een timer. Zo branden ze precies op de momenten die jij hebt ingesteld en nooit langer.

Innovatieve verlichting voor buiten

Ben jij iemand die gek is op gadgets en andere technische snufjes? Dan is de ijspegelverlichting die je met een app kunt bedienen een echte aanrader. Je downloadt één van de vele lichtplannen via de app en kunt de lampjes helemaal naar wens laten branden. De kleuren van het licht zijn afhankelijk van de led lampjes die in de ijspegelverlichting verwerkt zijn. Nog leuker is om de verlichting te koppelen aan je muziek, zodat ze helemaal op de met de muziek meedoen. Zo kun je al jouw favoriete kerstnummers synchroniseren met jouw kerstverlichting, hoe leuk is dat?

Ophangen maar die lichtjes!

Denk je nu: ja allemaal leuk en aardig, maar het is vast een heel karwei om die lichtjes op te hangen? Dan hebben we goed nieuws, want de bevestiging is namelijk heel eenvoudig met de juiste bevestigingselementen. Wil jij de ijspegelverlichting bijvoorbeeld aan jouw dakrand hangen? Dan is dat zo gepiept met de speciale goothaken die je bij jouw kerstverlichting voor buiten kunt bestellen. Er is dus geen enkele reden om dit jaar niet groots uit te pakken met de kerstverlichting. Ophangen dus maar die lichtjes aan de dakgoten, de gevel en zelfs de haag, dan kun je de hele winter genieten van jouw winterse kersttuin! 

Vergelijkbare artikelen