Ronde kunst aan je muur

door admin
1170 keer bekeken
Ronde kunst aan je muur

Je ziet het steeds vaker in populaire tv-programma’s en woontijdschriften: ronde kunst aan de muur. Ronde kunst is verkrijgbaar in tal van verschillende prints en designs waardoor er altijd werken te vinden zijn die bij jouw woonstijl passen. Niet alleen de print heeft echter een effect op jouw woonkamer. De ronde vorm draagt ook zeker iets bij aan de sfeer. Ontdek waarom ook jij ronde kunst aan de muur wilt hebben.

Kies voor afwisseling voor een speels effect

De meeste mensen kiezen ervoor om foto’s en kunst in rechthoekige lijsten aan de wand te hangen. Het is zo gewoon, dat je er eigenlijk niet bij stilstaat dat het ook anders kan. Waarom zou je niet voor ronde lijsten kiezen? Je hoeft niet gelijk al je wanddecoratie rond te maken. Het is juist leuk om rechte lijnen af te wisselen met ronde decoratie. Je herstelt daarmee de balans tussen zachte en harde lijnen en zorgt tegelijkertijd voor een speels effect. Bovendien zijn ronde vormen tijdloos waardoor je jarenlang van je ronde kunst kunt genieten. Kijk bijvoorbeeld eens voor originele werken bij Abraham art, kunstgalerie in Eindhoven.

Vormen hebben ook invloed op de sfeer

Kijk eens even rond in je woonkamer. Wedden dat je veel rechte lijnen ziet? De kast, de bank en de televisie zijn niet de enige items in de kamer met rechte lijnen. De muren en de plafonds vormen met hun rechte lijnen al de basis. Niet alleen de kleur van de items in jouw interieur zorgen voor een bepaalde sfeer, ook de vorm heeft wel degelijk invloed. Het is daarom goed voor de balans in de ruimte om met ronde vormen de harde lijnen te verzachten. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met ronde kunst aan de muur.

Tegenstelling zorgt voor sfeer

Je bent misschien geneigd om bij moderne woonstijlen – zoals bijvoorbeeld een industrieel interieur – teveel harde lijnen door te voeren. Dit kan echter al snel leiden tot een kil, koud en sfeerloos interieur. De tip is dan om met ronde kunst sfeer in de woonkamer te brengen. Weet je niet direct welk werk je mooi vindt? Dan biedt de kunstuitleen in Rotterdam uitkomst. Je kunt daar verschillende kunstwerken lenen en zo diverse stijlen uitproberen totdat je het perfecte ronde kunstwerk voor jouw woonkamer gevonden hebt. Dat scheelt je veel geld, want je hoeft niet direct een kunstwerk aan te schaffen waarvan je niet zeker weet of het wel in jouw interieur past.

Vergelijkbare artikelen